🛫Brussel-Chicago-Houston-Guatemala🛬
November 22, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 17 °C
Overnachting bij Celine & Jesse in Leuven de nacht voordien.
❣️
Vlucht: 590€ met een 100€ check-in bagage
Vlucht van Brussel naar Guatemala met 2 overstappen. (Via United Airlines)
1.Read more
Antigua - Explore the city 💛
Nov 23–25, 2023 in Guatemala ⋅ ☀️ 19 °C
Goodmorning Antigua! 🌄
Een echte jetlag heb ik niet maar het tijdsverschil zorgt ervoor dat ik al vroeg wakker was (rond 6u). Toch nog wat proberen slapen en om 7u naar het ontbijt gegaan. Bij MayaRead more
Hobbitenango🏡
November 23, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 18 °C
Hobbitenango, de efteling In Guatemala 😅
Na de Uberrit van ong. 25min kwamen we aan. We boeken onze entreetickets en kregen echt een pretpark gevoel met magische sfeermuziek op de achtergrond. EenRead more
Antigua - Cerro de la cruz 🌆
November 23, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 21 °C
Na ons uitstapje keerden we terug naar de stad voor een lekkere lunch bij Samsara. Super leuk vegan restaurantje.
Na een kleine siesta in het hotel maakten we ons klaar voor de wandeling naar CerroRead more
Antigua drone
November 23, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 23 °C
Hike Volcan Acatenango to basecamp 🌋
Nov 24–25, 2023 in Guatemala ⋅ ☀️ 16 °C
Eindelijk is het zover! Een hike naar de actieve Fuego vulkaan op de Acatenango vulkaan. Een spuwende vulkaan van dichtbij zien.. iets waar ik al heel lang naar uitkeek. Fuego is de 3de hoogsteRead more
Hike to Fuego - sunset 🌅
November 24, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 13 °C
Voor een extra 200Q kan je nog verder hiken naar de 'ridge' van Fuego. Een iets pittigere hike die je eerst van het basecamp op Acatenengo naar beneden loopt om dan weer te klimmen vanaf de voet vanRead more
Sunrise hike Acatenango 🌄
November 25, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 8 °C
Om 4u ging de wekker af en om 4u20 startten we aan onze hike naar de top van Acatenango voor een zonsopgang met zicht op Fuego.
Vanaf het basecamp hadden we ook al prachtig zicht om de uitbarstendeRead more
Terugkeer Acatenango + Antigua goodbye
November 25, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 17 °C
Om 8u30 vertrokken we met z'n allen terug naar Soledad. Ik kreeg te horen dat op mijn eigen tempo de terugweg mocht doen dus die kans liet ik niet liggen. Ik had superveel energie en het voelde voorRead more
Lake Atitlan - aankomst
Nov 25–28, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 17 °C
De shuttlebus van Antigua naar Panajachel was ong 3u onderweg. Ik was dus net op tijd voor de laatste boot van Panajachel naar San Marcos waar ik voor 3 nachten verbleef in Eagle's nest. EenRead more
San Marcos - Eagle's nest Explore
November 26, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 23 °C
Tijd om het hostel te verkennen. Ik stond perplex van het uitzicht.
Vandaag koos ik ervoor om in het prachtige hostel te blijven en te genieten van de activiteiten en het uitzicht met lekkerRead more
Eagle's nest Yoga
November 27, 2023 in Guatemala ⋅ ☀️ 23 °C
Eagle's nest is bekend om zeer waardevolle en leerrijke activiteiten. Deze kunnen als bezoeker online geboekt worden maar als resident mag je alles gratis meedoen. Ik deed dagelijkse yoga, aerial yogaRead more
San Marcos cliffjump
November 27, 2023 in Guatemala ⋅ ☀️ 24 °C
Cerro Tzankujil Nature Reserve is een park tegen de rotsen aan met allerlei kleine strandjes, zitjes en vlonders aan het meer. Heerlijk om hier een paar uur te verblijven, te zwemmen of gewoon met eenRead more
San Pedro La Laguna
November 27, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 24 °C
Rondom Lake Atitlan liggen meerdere kleine dorpjes, allemaal met een eigen unieke karakter. Je kunt met de boot makkelijk meerdere dorpjes per dag bezoeken. Tussen de dorpjes varen watertaxi'sRead more
San Juan La Laguna
November 27, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 19 °C
Mijn volgende stop is San Juan.
Dit dorp is erg charmant en kleurrijk met veel cultuur. Het dorp staat bekend om zijn textiel- en weefambacht, waar je kunt zien hoe vrouwen op traditionele wijzeRead more
Lake atitlan drone
November 27, 2023 in Guatemala
Indian nose sunrise hike
November 28, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 14 °C
Samen met Juston hadden we een vroege wake-up call om 4u voor een vertrek met een shuttlebus naar het dorpje Santa Clara.
We kozen ervoor om alleen de sunrise hike te doen naar Indian Nose aangezienRead more
Indian Nose drone
November 28, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 14 °C
Xela - Quetzaltenango - Kasa Kiwi
November 28, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 16 °C
Mijn volgende stop is Xela waar is een extreme hike ga doen die werd aangeraden door Pavell uit New York.
Met de tuktuk van San Marcos naar San Pablo en dan een shuttlebus van ong 3u naar XelaRead more
Volcan Santiaguito - way to the top
November 29, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 13 °C
Toen we aan het startpunt waren kwam er plots heel enthousiast een hond op ons springen. Hij was zo dol op ons en vanaf het begin liep hij de hele hike met ons mee. Superschattig! Hij bleef ook echtRead more
Volcan Santiaguito - sunrise
November 29, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 12 °C
En daar waren we dan... met een bang hartje liepen we af op een donkere actieve vulkaan. Letterlijk een 50tal meter voor ons. Nog geen 10min later volgde de eerste van vele uitbarstingen om U tegen teRead more
Volcan Santiaguito - way back part 1
November 29, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 21 °C
Tijd om terug te gaan! En dan zag ik pas echt waar we gewandeld hadden. WOW!
Echt heel gevaarlijk en ik werd wat zenuwachtig van Benj die ook wat stress kreeg door de vreemse geluiden van de vulkaan.Read more
Volcan Santiaguito - the way back part 2
November 29, 2023 in Guatemala ⋅ ☁️ 19 °C
Tijd voor een resetmoment aan de voet met een langere stop en eetmomentje
En dan begon het lange stuk waar maar geen einde aankwam. Ik kon me niet goed meer herinneren dat wij dat zo lang hebbennRead more
Shuttle bus Xela - Semuc Champey
November 30, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 26 °C
Onderweg van Xela naar Semuc passeren we langs prachtigen valleien en gebergten. Een mooi uitzicht tijdens een lange zit van 10u.
Toch stond ik soms versteld. Op sommige flanken kon je immens langeRead more
Semuc Champey - Kanba Caves
December 1, 2023 in Guatemala ⋅ ⛅ 25 °C
Ik boekte een tour via een local guide samen met enkele vrienden vanuit Zephyr lodge. De tour ging langs Semcu Champey, viewpoint, tubing, alsook het bezoek aan de Kanba Caves.
Je gaat de grot binnenRead more