• Hiking in Prokletije - Volušnica

18–19 oct. 2024, Montenegro ⋅ ☁️ 16 °C

Na de overnachting in het bergdorpje dichtbij Virpazar stonden we vroeg op en reden we door richting Prokletije National Park (3€ inkom per dag). Daar checkten we rond de middag in bij Bungalows Prokletije. Mooie en gezellige hutjes in de vallei omringd door prachtige bergtoppen.

We starten onmiddellijk met veelbesproken Volusnica hike

De Volušnica hike in het Prokletije National Park is een populaire maar uitdagende tocht die een spectaculair uitzicht biedt op het berglandschap.

Afstand: De Volušnica hike is ongeveer 10 tot 12 kilometer lang, afhankelijk van het startpunt en eventuele variaties in de route.
    Hoogtemeters: Tijdens de hike overbrug je ongeveer 900 tot 1000 meter aan hoogtemeters. De klim begint geleidelijk, maar wordt al snel steiler naarmate je dichter bij de top komt.
    Startpunt: De tocht start meestal in het dorpje Grbaja, gelegen in de prachtige Grbaja-vallei, die aan de voet van het Prokletije-gebergte ligt.
    Tijd: De volledige tocht duurt gemiddeld 5 tot 6 uur, afhankelijk van je tempo en stops.
    Uitzicht: Het hoogtepunt van de hike is zonder twijfel het uitzicht vanaf de top van Volušnica, waar je een prachtig panorama hebt over de omliggende bergen, inclusief de indrukwekkende Karanfil-pieken. Op heldere dagen reikt het zicht ver over het ruige en dramatische landschap van Prokletije, maar zelfs met wat mist of bewolking blijft het een indrukwekkende ervaring.

Wij hadden dus mist 🤪 maar dat gaf een zalig mysterieus sfeertje!