- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 3
- Thursday, February 27, 2025 at 9:00 AM
- ☁️ -1 °C
- Altitude: 171 m
IcelandGrímsneshreppur64°11’49” N 20°52’58” W
Golden circle: Thingvillir National Park
February 27 in Iceland ⋅ ☁️ -1 °C
En HERE WE GO!
Ons eerste nachtje in de camper was zalig. De Cozy campers is een echte aanrader. We hadden op voorhand schrik dat we te kou gingen hebben en hadden dus onze slaapzakken, elektrisch deken en extra warme kledij mee maar dat was helemaal niet nodig met het elektrisch vuurtje dat er inzit. De extra warme slaapspullen gingen dus onder de bank voor de hele week.
We starten onze roadtrip met het meest toeristische gedeelte van IJsland: De Golden circle: het is IJslands bekendste roadtriproute en verbindt drie iconische bezienswaardigheden: Þingvellir Nationaal Park, waar de tektonische platen elkaar ontmoeten, de geothermische Geysir met spuitende warmwaterbronnen, en de indrukwekkende Gullfoss-waterval.
Wij deden uiteraard meer stops, maar we merkten wel het zotte toerisme. Massaal veel grote bussen en chinezen en soms zelf aanschuiven voor een foto.
Onze eerste stops:
- Þórufoss: Þórufoss is een verborgen parel op de Golden Circle-route, gelegen aan de Laxá í Kjós-rivier. De waterval blijkt 18 meter hoog te zijn en stroomt over een brede rotswand. Het was daar zalige rustig! Ook een niet zo toeristische stop dan Gullfoss, maar perfect voor een extra stopje.
- Öxarárfoss regio: We werden meteen ingedompeld in de prachtige landschappen van IJsland. Het had de laatste dagen veel gesneeuwd dus alles was vit. De Öxarárfoss regio heeft een waterval, waar de Öxará-rivier over de Almannagjá-kloof stort en biedt een prachtig contrast tussen rotsformaties en stromend water. Het gebied is perfect om te wandelen en te genieten van het unieke landschap waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen elkaar ontmoeten.
- Brúarárfoss: Brúarárfoss is een betoverende waterval die eruit ziet alsof hij zo uit een sprookje komt! Het water valt in een reeks van kleine, sprankelende stroomversnellingen naar beneden en krijgt daarbij een indrukwekkend blauwe tint, die de omgeving bijna magisch maakt. Wat deze waterval zo bijzonder maakt, is niet alleen de kleur, maar ook de manier waarop het water zich door de rotsen slingert, waardoor het een intieme en charmante uitstraling krijgt.Read more

Traveler
Mooi in elkaar geknutseld 🌹❤️🌹