• Golden circle: Secret Lagoon

February 27 in Iceland ⋅ ☁️ 1 °C

Daarna reden we door naar de Secret lagoon, ons volgend SPA-moment :-)
    De Secret Lagoon is een heerlijke, natuurlijke geothermische spa in het zuiden van IJsland, niet ver van de Golden Circle. Deze idyllische lagune is omringd door pruttelende bronnen en een prachtig landschap van weiden en bergen. Het water heeft een rustgevende temperatuur van rond de 38°C, perfect voor een ontspannend bad terwijl je het omringende natuurwonder in je opneemt. De Secret Lagoon geeft een rustigere en authentieke ervaring, met een charmante, oude sfeer en stoom die uit de omringende geothermische bronnen opstijgt. Er stonden ook kleine elfenhuisjes. IJsland is bekend om elfen, trollen en oude saga's. Het deed ons direct denken aan de film Eurovision. Deze werd ons aangeraden om te kijken voor we naar IJsland trokken. Het is een beetje een parodie op het Eurosong festival maar verteld wat over de Ijsland en hun geloof in elfjes. Het werd ook gefilmd in Husavik. Daar zullen we zeker ook eens langsgaan.

Vanaf daar reden we in het donker door naar onze volgende campingspot. We passeerden nog een leuke bar die werd omgebouwd in een oude gele schoolbus. Helaas was het al te laat voor een bezoekje.