• Vertrekdag en Sant'Agata

31 Julai 2025, Itali ⋅ ☀️ 23 °C

Onze midsummer trip is eindelijk van start gegaan!
    We boekten onze vlucht via Booking.com en vlogen met Brussels Airlines rechtstreeks naar Napels voor €250 per persoon, handbagage inbegrepen.

Voor ons verblijf kozen we voor een agriturismo net buiten het centrum. We hadden vooraf bekeken hoe we er zouden geraken, maar zelfs met het openbaar vervoer werd het verrassend duur. Dus – vreemd maar waar – was de goedkoopste optie gewoon een auto huren (69€ voor de volle 4 dagen)o. Alleen bedoeld om ons naar de agriturismo te brengen, maar het ophalen verliep wat chaotisch en voelde een tikkeltje shady. Toch lieten we dat ons humeur niet bederven.

Met stevige honger stopten we onderweg van Napels naar Sorrento voor een ultra-Italiaanse first bite: een pizza bij Pizza Luna Caprese. Daar begon het vakantiegevoel écht.

Aangekomen bij onze agriturismo werden we meteen overweldigd door rust.
    Tussen één van de drukste regio’s van Italië ligt daar plots een kleine oase: prachtig uitzicht, warme sfeer, veel groen en dat authentieke boerderijleven dat je direct vertraagt.

We pakten rustig onze valiezen uit, ademden de stilte in en lieten de reiszakken letterlijk en figuurlijk zakken.

’s Avonds trokken we nog even naar het nabije dorpje Sant’Agata voor een gezellig diner bij Lo Stuzzichino. Een glaasje wijn, een eerste toast op vakantie, wat bijpraten over de dag… en dan op tijd in bed.
    Want morgen start het échte avontuur: onze Vespa ophalen. 🛵💛
    Baca lagi