• Amalfi scooterdag

1 Ogos 2025, Itali ⋅ ☀️ 24 °C

We stonden vroeg op voor een snel ontbijt, want we wilden de dag maximaal benutten. Bij Sorrental Scooter Rental pikten we onze scooter op. Ik bracht eerst nog even de auto naar het hotel en van daaruit begon ons avontuur richting de Amalfikust. Daarna waren we klaar voor de scootertrip. Jens reed, ik zat achterop — helm op, haar in de wind, instant vakantiegevoel.

Al na de eerste kilometers hadden we waanzinnige uitzichten. Eerst nog langs de kant van Napels, maar eens we de Amalfikust op draaiden begon het écht: smalle slingerwegen, azuurblauw water onder ons en idyllische kleine baaitjes achter elke bocht. We passeerden fruitkraampjes, citroenen zo groot als onze handen en zelfs zo’n typisch Instagram-stalletje.

We reden door Positano, waar de kleurrijke huisjes als een waterval tegen de heuvels lijken te hangen. Daarna gingen we verder naar een klein baaitje dat Jens had opgezocht — toevallig op wandelafstand van ons lunchadres: Il Pirata. Dat restaurant was echt wauw, helemaal in de rotsen gebouwd, met een beach bar en zonnedek boven het water. Eerst probeerden we even het keienstrand, maar met mijn hernia was dat niet top, en bovendien waren ze daar aan het boren dus we besloten gewoon te gaan voor ligbedjes bij het restaurant — kleine luxe, dikke yes.

Om 14u gingen we aan tafel en deelden we een gigantische visschotel met kreeft en scampi’s — zo lekker!!
    Baca lagi