• Most v Magdeburgu a naftové rožky

August 7, 2010 in Germany

Cestou do Hamburgu sme si nemohli nechať ujsť unikátny technický výtvor - vodný most blízko Magdeburgu (mimoúrovňové križovanie dvoch riek, Labe tečie dole a Elbe-Havel kanál tečie hore v moste napustenom vodou).
    Cestovanie už druhý deň bolo veľmi únavné a prestávka v polovici cesty padla každému vhod.
    Po vjazde s našim kolosom do dedinky, kde bola 30km rýchlosť, cesta z tzv. mačiek a celkovo vjazd bol akýsi úzky sme našli miesto na ceste, kde by sa dalo zaparkovať. K mostu sme to mali možno 200m. Nemci nám však odporučili, že sa dá až priamo k mostu dostať autobusom, takže to musíme zvládnuť aj my. Zle sme však pochopili ich popis, čo v praxi znamenalo, že sme sa s autom a loďou vopchali do neskutočne úzkych uličiek nemeckej romantickej dedinky. Našťastie všetko dobre dopadlo, akurát k mostu sme museli šlapať možno kilometer :)

Križovanie rieky Labe s kanálom smerujúcim na Berlín formou vodného mostu bolo naozaj fascinujúce, hlavne keď sa týmto vodným mostom plavili lode nie zanedbateľných veľkostí.
    Na moste sme rozložili piknik vo forme rožkov naplnených "čínou", ktoré sme dostali ešte z domu. Tie v podpalubí nasiakli nejakú naftovú arómu a chutili naozaj výnimočne. Pomaly sa učíme, na čo si dávať pozor a tešíme sa na ďalší deň. Budeme papkať naftové rezne...