• Karavaning s loďou

2010年8月7日, ドイツ

Cestou smerom Hamburg sme si užili napätie na diaľnici, kde sme najprv stihli natankovať auto na doslovne poslednej pumpe (na ďalšiu by sme už nedošli). Následne sme zas pretankovali loď - t.j. my na jednej strane tankujeme a na druhej (cez odvzdušnenie nádrže) už nafta vyteká von. Pumpár zdesený vybeháva z pumpy. Či to bolo našou mláčkou nevieme... Padáme plnou rýchlosťou preč.

Prechádzame Hamburg a vraciame sa niekoľko kilometrov spať k plavebnej komore asi 40km pred Hamburgom, kde plánujeme vložiť loď na vodu a splaviť úsek Hamburg - Cuxhaven (more) - Hamburg.
    Následne loď zas vyberieme z vody a prenesieme ju autom za more, kde budeme pokračovať už iba na lodi.
    Krásne vchody do vody, ktoré bolo vidno cez Google Earth boli zamknuté a určené len pre požiarnikov. Obchádzeme niekoľko kilometrový úsek Labe a dnes v noci budeme spokojní ak vôbec nájdeme nejaké miesto, kde by sme mohli prespať. S takým kolosom to vôbec nie je sranda. Všade totálna tma, vojsť do nesprávnej uličky nám môže pripraviť kopu problémov.

Sú už dve hodiny v noci, cestujeme už druhý deň a sprchu sme stále nevideli.
    Nakoniec nachádzame celkom pekné miestečko. Budeme spať druhú noc v lodi položenej na vozíku, ale aspoň už nie na rušnej pražskej pumpe. Veľmi rýchlo všetci zaľahneme.

Na to, že sme zašli v zapadnutej dedinke do nejakej tmavej uličky je tam ráno nejaký nadmerný hluk. Okolo pol jedenástej sa postupne preberáme a zisťujeme, že sme v susedstve megacampingu. Na základe mojich predpokladov je blízko campu marína s vchodom do vody. Dnes už snáď budeme na vode.
    もっと詳しく