• Vážna porucha na lodi

2010年8月8日, ドイツ ⋅ ⛅ 22 °C

Aby sa nezdalo, že naše problémové zážitky sa predčasne ukončili náhodný pohľad do motorového priestoru odhalí zaujímavú skutočnosť. Motor sa pomaly ale iste trhá zo svojho umiestnenia. A keď hovoríme o motore, znamená to 500kg kolos s velikánskym točivým momentom. Zjavne bola výrobcom uchytenia podcenená jeho sila. Bohužiaľ sa jedná o poruchu, ktorá sa nedá opraviť inak ako ukončením plavby. A to sme na vode prvý deň. Prepadá ma smútok a beznádej.

Pomocou drevených hranolov, ktoré našli moji spolucestujúcu v Hamburgskom kontajneri pri návrate z Hamburg Pride (viď. predch. príspevok) sa snažíme aspoň zafixovať aktuálny stav tak, aby sa nezhoršoval. Je fascinujúce keď potrebujete drevený hranol a vy ho nie len že náhodou nájdete, ale on má na milimeter vhodný rozmer bez akéhokoľvek rezania. Niekto tam hore si to pekne užíva!

V každom prípade ešte sme len na začiatku svojej plavby a máme vážny problém. Sme už však tak ďaleko v našom sne, že sa sami pred sebou rozhodujeme problém bagatelizovať a plaviť sa ďalej. Snáď to tá loď vydrží... A ona to vydrží i keď ďalšie problémy na seba nenechajú dlho čakať. pozn. vzhľadom na tento problém už počas celej plavby neskúšame plavbu v sklze (rýchlu), aj keď je len málo úsekov, kde je to povolené, ale mohli by sme tým ušetriť dosť času.
    もっと詳しく