• Útek z maríny a útek z maríny

2010年8月9日, ドイツ ⋅ ☁️ 17 °C

Ráno sme mali budíček o 6:00, veď platiť ráno za marínu to by sa už nevyplatilo :) takže sme určite nechceli stihnúť ranných zamestnancov.

Večer som si ešte užil 15 minútové parkovanie nemcov do maríny. Parkovali na vedľajšie parkovacie miesto a ja som 15 minút tŕpol, či ma nenaberú. Tvárili sa, že pomoc nepotrebujú a nakoniec zaparkovali prudkým nárazom do móla, pri ktorom sa vyklopil jeden z členov posádky a podľa kľúča, ktorý postrádal všetku logiku obrátil loď úplne opačne ako ju zaparkovali. No Pat a Mat v priamom prenose a to parkovali úplne malou lodičkou.

Po rannom úteku sme prešli Hamburg s plánom zakotviť na nejakej pieskovej pláži za Hamburgom. Pláže síce boli perfektné, ale všade zákaz kotvenia. Nakoniec sme vošli do minimaríny s plánom urobiť potrebné kontroly na lodi, niečo uvariť, dospať a pokračovať ďalej. Dostať sa do maríny po vode nebol problém, vyjsť však z nej cez zamknutú bránku dokázal len Peťo, ktorý ju preliezol nakoľko od rána sme zháňali aspoň kúsok chleba.

Nakoniec žiaden oddych nebol. Naivný predpoklad, že keď sme v maríne, kde je kopa lodí, že sme v bezpečí sa ukázal ako nesprávny po skúšobnom zapnutí sonaru, ktorý ukázal, že pod loďou je už iba pol metra vody. Rozdiel medzi prílivom a odlivom je v týchto miestach okolo 5 metrov a čím ďalej tým viac si to uvedomujeme. Takže zase útek z maríny. V tento deň už druhý.

Neskôr sa plavíme ešte smerom na Cuxhaven (more), kotvíme a spíme na pieskovej pláži. Potom využijeme silu prílivu a smerujeme späť na Hamburg.
    もっと詳しく