• Presun do Bangkoku

9 stycznia, Tajlandia ⋅ ☀️ 32 °C

Ráno vstávame o 6tej, lebo nás čaká náročný (loď, minibus, lietadlo, minibus) presun do Bangkoku.
    Okolo pol ôsmej rozospatý vystrkujem nos z nášho hotela a pred hotelom traja tajtrlíci (Ňaňo, Maja, Peťka) spievajú "Všetko najlepšie". Bože to je šok hneď na ráno.
    Deň, na ktorý ja najradšej každý rok zabudnem (veď som zase len starší) mi vždy "kamaráti" nezabudnú pripomenúť.
    Od Ňaňa dostávam tri nezdravé pangánové buchty. To sú moje najobľúbenejšie raňajky v thajsku, ktoré mi už však pre ich sladotu lezú hore krkom.
    Od Maji dostávam tématický darček v podobe práškov proti parazitom, hlístam, pásomniciam a neviem čomu všetkému, čo sa tu dá chytiť :)
    Peťka v zmysle podľa seba, hodnotím teba mi kupuje krabičku všemožných farebno nezdravých cukríkov.

Presúvame sa loďou do Phuketu a taxíkom na letisko, kde si sadáme do nám známych sedačiek. Keď sme tam sedeli posledne s odborníkom na letenky Tomčom, skončilo to takmer infarktom, keď sa zistilo, že letenky sme mali omylom objednané v úplne inom mesiaci...

Let do Bangkoku nakoniec prebehne ok, ale dostať sa z letiska do centra je hodinový pôrod. 2x voláme Bolt a čakáme a keď konečne príde zruší nás a zoberie niekoho iného. Sme na pokraji zúfalstva.

Do nášho hotelu tak dochádzame až večer, po tme. Ale to už je iný príbeh...
    Czytaj więcej