O 3 dni letíme do tepla...

Zatiaľ čo my síce so stredne veľkým kufrom, ale i tak na Danku riadne úsporným, druhá strana (Ňaňova) sa rozhodla (alebo ich lacná letenka prinútila) 3 týždne spoznávať Thajsko len sLeia mais
Lazarovia na výlete

2 dni do odchodu a Peťka vyzerá, ako keby si do oka nasypala chilli, len aby sa nemusela s rodičmi trápiť na dovolenke.
Snáď to ten zápal očí, či čo ju to chytilo rýchlo prelieči, ale zLeia mais
Nastávajú ťažké časy

Danka leží v gauči kňučí a bedáka.
Od včera už nie je problém len zub, ale je navyše chorá. Bolí ju hlava, hrdlo, soplí, umiera...
Má plný "to do list" hlúpostí, ktoré vraj ešteLeia mais
Zopár hodín do odchodu

V dnešnej smart dobe máme šťastie, že tých inteligentných zariadení máme doma obmedzené množstvo, inak by som nespal od pol štvrtej.
Odvtedy by ma totiž na telefóne rušili notifikácieLeia mais
Polepetkovia na košickom letisku

Na letisko dorážame v dostatočnom časovom predstihu v dobrej nálade a uvoľnení. Čo sa už takým veľkocestovateľom ako nám, môže prihodiť na takom hračkárskom letisku.
PodozrivéLeia mais
Toto bude trápenie...

Ňaňovci s tými svojimi mikrokufríkmi vyzerajú, ako keby sa vybrali na víkendový pobyt.
Jeden detail však Ňaňo nedomyslel... Letenky boli vďaka tomu lacné, ale tradičnú každoročnúLeia mais
Zrušili nám let...

Pri pristáti lietadla z Košíc hlási letuška mimochodom váhy cca 100kg, niečo o Bangkoku. Ja zakecaný s Dankou to ani nepočujem a Ňaňovcom veľmi neveríme, či nepočuli niečo iné.
NaLeia mais
Austrian airlines...

So západniarskymi leteckými spoločnosťami to ide dolu vodou.
100kg letuška! Myslíte, že je to nemožné? Vyskúšajte Austrian airlines a hneď vás prejde lietanie z Košíc do Viedne.
NaLeia mais
Posledný let smer Phuket

Po vystúpení z Austrianu v Bangkoku sa luxusným minibusom prevážame na druhé Bangkok-ské letisko. Sklápacie sedačko-lehátka v luxusnom minivane ako v prvej triede lietadla nám väčšineLeia mais
Mrzneme v Thajsku

Celý deň v Bangoku je príznačný tým, že niekde drkotáme zubami. Vonku príjemne teplo (26 st.), ale čo z toho, keď v taxíku zatvárame všetky prieduchy, aby sme neumrzli a na letiskuLeia mais
Pláž Nai Yang

Ráno posielame Ňaňov team na blízku pláž, ktorá je známa tým, že hneď za plážou začína pristávacia dráha letiska.
Lietadlá tak pristávajú tesne ponad ľudí na pláži.
Späť saLeia mais
Letisková dráma

Ešte doma si predobjednáme taxi z HOTELA pri letisku, ktoré nás má zobrať do 130km vzdialeného Národného parku.
Deň na to však dochádza mail, že to je služba taxi z letiska kdekoľvek,Leia mais
Národný park Khao Sok

Po 2h jazdy taxíkom dochádzame do horskej dedinky, ktorá je turistickým centrom parku.
Hneď poobede sa vyberieme preskúmať "Walking street". Dlhá ulica je plná reštaurácii, barov, stánkovLeia mais
Pizza súťaž

Nechceli sme vás otravovať so súťažami, ale neodolali sme...
Takže úplne jednoduchá otázka.
Akú pizzu sme ochutnali v rámci nášho obžerského poobedia?
Píšte do komentárov a keďžeLeia mais
Štedrý deň mimo civilizácie

Národný park Khao Sok je jedným z najkrajších parkov v Ázii. Pokrýva ho najstarší vždy zelený dažďový prales na svete, obrovské vápencové hory vystreľujúce priamo k nebu, hlbokéLeia mais
Jazero Cheow

Prieskum národného parku začíname jeden a pol hodinovou plavbou po jazere, ktoré vzniklo zatopením pralesu s vysokými takmer kolmými vápencovými útesmi. Celý čas bez prestávky sú toLeia mais
Jaskyňa Pra Kie Phet

Poobede vyrážame na ďalšiu hodinovú plavbu.
Naša taktika je vždy sedieť vpredu. Sme síce občas mokrí od striekajúcej vody, ale máme najlepší a nikým nerušený výhľad z lode naLeia mais
Vianoce

Po večeri sme boli trochu sklamaní z toho, že organizátori ani v nejakej maličkosti nezobrali do úvahy fakt, že pre väčšinu európanov je dnešný deň iný.
Maja mala dokonca celé poobedieLeia mais
Pizza vyhodnotenie súťaže

Buď o našu súťaž nebol záujem, alebo bola tak ťažká?
V každom prípade sme dali správne pomôcky, že je to thajská chuť a tú chuť aj často v príspevkoch spomíname. Takže stačiloLeia mais
Pozorovanie divokej zveri

Ráno máme mať hodinový výlet loďou v hmle po jazere do zákutí, kde máme pozorovať nejaké divoko žijúce zvieratá.
Kým sa všetci (nehovorím o nás) vytrepú z postelí, tak hmla užLeia mais
Jungle trail

Ďalší výlet loďou smeruje do zátoky, kde vraj máme ísť nejaký 2km výlet (pohodička nie?) na nejaký vodopád s nejakými kaskádami. Chápeme to tak, že vyjdeme prvých 200m a uvidímeLeia mais
Elektro súťaž

Máme pre vás ďalšiu rýchlu súťaž za (možno aj) vecnú cenu 😃
Pozrite si fotku a skúste uhádnuť, na čo by mohol slúžiť tento elektrický káblik.
Každý, kto sa zapojí doLeia mais
Khao Lak

Dnes sa presúvame do lokality Khao Lak a na nejaký deň prehadzujeme na oddychovejšie tempo.
Takže si užívame pláže s veľkými vlnami, stovky obchodíkov a v rámci beechwalkingu cez plážLeia mais
Tsunami v Khao Lak

Presne pred 20timi rokmi, presne v tento deň a hodinu a v lokalite, kde práve bývame zasiahlo Khao Lak najsmrteľnejšie tsunami v doteraz zaznamenanej histórii.
V priebehu 100 sekúnd sa 30 kmLeia mais
Motorkársky výlet

Dnes sme si naplánovali celodenný výlet na motorkách.
Ňaňovcom neprezradíme, že ešte pred plážou ideme pozrieť thajskú architektúru (chrámový komplex). Ich to na rozdiel od násLeia mais