• Budapešť nakoniec prekvapila

December 20 in Hungary ⋅ ☁️ 5 °C

Sklamaní vianočnými trhmi vyrážame smerom k Dunaju.
    Krásne vysvietené okolie rieky, nasvetlená každá budova, premávka vyzdobených lodí hustá ako v Benátkach.

Oooooo toto je iný level.

Pešo preskúmavame nábrežie, lanový most, vyškriabeme sa na Budatínsky hrad. Sánka nám padá pri Rybárskej bašte, Národnej galérii a Národnej knižnici. Výhľad na vysvietený parlament tomu už len dodá tú správnu bodku.
    Štyri a pol hodiny pešo-chodenia po Budapešti a sme naozaj naplnení krásnymi historickými budovami a architektúrou. Do toho ešte zažívame bonus v podobe dronovej show.

Od Budapešti sme toho veľa nečakali, ale radikálne sme ju podcenili. Preskúmali sme skryté zákutia, uličky a zničení zhodnotili, že sme si správne neuvedomili koľko krát sme tu krásnu Budapešť len prefrčali smerom k moru...

Budapešť sme dávnejšie ako jedni z mála prešli aj na vlastnej loďke, ale večerná rozsvietená atmosféra jej dodala úplne iný šmrnc.

Do toho všetkého zas nebola núdza o zábavné zážitky. Všimnite si na jednej fotke, ako sa lovia mince z fontány. Treba vám len jedno dieťa, ktoré chytíte za nohy a spustíte dole a to už vám vyzbiera peniažky na vianočný punč.