• Blue lagoon a výhľady po ceste

January 6 in Laos ⋅ ☀️ 23 °C

V celom okolí je 6 jazierok na kúpanie (blue lagoon), okolo ktorých sú lehátka, sedenie a nad lagúnou väčšinou zipline, alebo strom, z ktorého sa dá skákať do vody.
    V jazierku sa dá kúpať, alebo sa len tak vyvaľovať na nafúknutej duši, či bambusovej plti.

Hneď ako prvú som vybral takú lagúnu, ktorú AI popisovala ako veľmi ťažko prístupnú pre motorky. Nech sa Danka na mňa vykričí hneď prvý deň a potom už bude kľud.

Nakoniec sa ukázalo, že tá cesta bola pre nás úplne v pohode. Ani AI netuší, čo všetko sme my schopní s motorkou prejsť.

Ono totižto cesty v Laose majú na vás pripravené úplne iné pasce.
    Je tu toľko byvolov po ceste a popri ceste, že cesta je plná obrovských hovienok. Nemusíte kľučkovať, ale prejsť cez to určite znamená nepríjemný, smradľavý šmyk. Množstvo byvolov je obrovské. Často si v úplne poslednej chvíli všimneme, že len meter od nás na okraji cesty z krovia na nás čumí prežúvajúci byvol. Kým sa práve nerozhodne vyraziť na cestu, tak je to ok.
    V každej dedine je tu rýchlosť 30kmh a mimo dediny 60kmh. A má to svoje opodstatnenie. Keď nie byvoly, tak sliepky, husy, večer tmavé deti, neosvetlené motorky...

Ale najväčšia TOP-ka sú značky STOP.
    Idete po širokej priamej ceste. Z boku sa pripája úzka cestička. Na ktorej ceste bude stopka? Na hlavnej!

Zdá sa vám to nelogické? A čo tak obchod na pravej strane cesty s miniparkoviskom. Myslíte, že majú stopku na výjazde? Ani náhodou. Máte ju vy na hlavnej ceste.

Úplne nás dorazila STOPka na výjazde zo súkromného dvora. Kilometer dlhá rovná hlavná cesta. Človek si to šinie a zrazu vpravo domček a na hlavnej ulici STOPka.

Šialené...

P.S. na fotkách "Blue lagoon 3" a výhľady po cestách