• Etappe 5 Chinook - White pass deel 2

Jul 30–Aug 3 in the United States ⋅ ☁️ 28 °C

Dag 32 – Met een bang hartje
    Om 06.00 uur vertrokken we met Jim naar Chinook Pass. Nog snel een laatste foto samen, en dan… de eerste stappen. Het ging stroef — mijn knie liet meteen van zich horen — dus begon ik onderweg af en toe wat te stretchen. Dat hielp net genoeg om de stijfheid te verminderen.
    De muggen waren vandaag weer in topvorm, waardoor pauzeren of lunchen bijna onmogelijk was. Gelukkig was het pad zó mooi dat het bijna alles goedmaakte, met fantastische uitzichten op Mount Rainier. Weer een Nationaal Park dat we kunnen afvinken!
    In de namiddag trokken er donkere wolken samen en begon het te onweren en te regenen. Met de vorige regenbui nog vers in ons geheugen kozen we ervoor om te schuilen. Toen het droger werd, liepen we verder. Na 19 km vond mijn knie het mooi geweest en zetten we snel de tent op. Een “heerlijke” gevriesdroogde maaltijd later kropen we ons bed in.

Kampplaats: vlak bij de grens van Mount Rainier NP

Dag 33 – Sauna
    Om 07.00 uur begonnen we aan de dag. Door de kniepijn loop ik nog steeds alsof ik een houten been heb. Gelukkig was het bewolkt, want vandaag moesten we in regenoutfit lopen om de muggen op afstand te houden. Dat is warm, zweterig en niet bepaald comfortabel, maar zonder die laag word je opgegeten.
    Voor de lunch zetten we zelfs even de tent op, gewoon om rustig te kunnen eten. Gelukkig stonden er overal prachtige wilde bloemen, die de muggen ellende een beetje verzachtten. White Pass lag in zicht, maar we besloten de laatste drie kilometer voor morgen te bewaren.

Kampplaats: bijna bij White Pass

Dag 34 – Van berglucht naar McDonald’s
    Nog drie kilometer tot het tankstation in White Pass, waar onze pakketbox uit Stehekin op ons lag te wachten. Het dichtstbijzijnde stadje, Packwood, bleek schrikbarend duur qua hotels, dus besloten we te liften naar Yakima — een uur rijden. Na een uur wachten hadden we beet.
    Onderweg zagen we het landschap veranderen van groene bergen naar dorre heuvels en uiteindelijk een droge vlakte. In Yakima konden we nog niet inchecken, dus gingen we maar naar de McDonald’s. Niet bepaald charmant, maar het vulde de maag.

Kampplaats: La Quinta, Yakima

Dag 35 – Rustdag
    Vandaag hebben we de knie zo veel mogelijk rust gegeven. Buiten ontbijten, veel koffie drinken, lang douchen en vooral niks doen.

Kampplaats: La Quinta, Yakima