• Foto's maken in Old Town

September 8, 2024 in Poland ⋅ ☀️ 26 °C

Vandaag hebben we Warschau bezocht. We zijn begonnen bij de Elektrownia Powiśle. Dit is een voormalige krachtcentrale die is omgebouwd tot hippe hotspot. De beneden verdieping is een foodcourt, met eten uit allerlei verschillende landen. Verder zitten er allemaal hippe winkeltjes en vond er een vintage beurs (voornamelijk kleding) plaats.

Na allerlei culinaire hoogstandjes te hebben gegeten, zijn we op de e-step gestapt om via een toeristische route naar ons ontmoetingspunt te gaan. We hadden namelijk afgesproken met Mateusz, die ons door 'Old Town' Warschau zou rondleiden terwijl hij ondertussen foto's van ons zou maken. Het heet overigens wel 'Old Town', maar het is allemaal herbouw van de oude gebouwen. 90% van Warschau is namelijk plat gebombardeerd en gebrand door de Duitsers aan het einde van de oorlog.

Van deze dag hebben we dus zelf weinig foto's gemaakt. De foto's van Mateusz verwachten we met een paar dagen te ontvangen, dus die volgen later.

Na onze ietwat alternatieve rondleiding hebben we de dag/avond afgesloten in een vegan & cocktail tentje (goede combinatie).