Onze eerste stop, de Vomar
August 25, 2024 in the Netherlands ⋅ ☀️ 19 °C
Na wekenlang de camper te hebben verbouwd, is het dan eindelijk zo ver. De vakantie is begonnen! Onze eerste stop is gelijk een belangrijke. De Vomar in Ter Aar, om Ice Tea Green en Lurpak in te slaanRead more
Slapen op de boerderij
August 25, 2024 in Germany ⋅ 🌙 14 °C
De eerste kilometers zijn afgelegd. Geen schnitzel te vinden, dus is het Grieks en ouzo geworden. We slapen vannacht op een boerderij. Meinou heeft heel de camper ingedeeld en Remco heeft koeienRead more
Voormalige grenspost Oost/West
August 26, 2024 in Germany ⋅ ⛅ 23 °C
Niet veel meer van te zien, maar hier passeren we de voormalige grenspost tussen Oost- en West-Duitsland
Rijdag en groente-pannenkoeken
August 26, 2024 in Germany ⋅ 🌙 19 °C
Vandaag was een rijdag, met afsluitend een mooi stuk door het bos.
We staan op een prachtige natuurplek vlakbij de Riebener See. Na groente-pannenkoeken van de grill en een warme buitendouche, kijkenRead more
Boomkroonpad
August 27, 2024 in Germany ⋅ 🌙 19 °C
Gezien het mooie plekje waar we staan, hebben we hier 2 nachten geboekt. Remco is de ochtend hardlopend begonnen, Meinou heeft nog wat dingen opgehangen in de camper.
Daarna op de fiets gestaptRead more
We zijn in Polen
August 28, 2024 in Poland ⋅ ⛅ 24 °C
Vanochtend rustig aan gedaan om vervolgens einde middag onze reis richting Poznań, onze eerste stop in Polen, voort te zetten.
Gelukkig hoeften we geen tol-hoofdkantoor op te zoeken, want MeinouRead more
Musea en zere hersenen
August 29, 2024 in Poland ⋅ ☀️ 32 °C
Vandaag zijn we op de fiets gestapt richting het centrum van Poznań. Er stonden twee musea op het wensenlijstje van Meinou. De eerste was het interactieve Enigma museum naar de gelijknamige film.Read more
Dagje niet te druk maken
August 30, 2024 in Poland ⋅ ⛅ 24 °C
Vandaag is het nog een tikkie warmer dan gisteren. Zodoende maakten we ons vandaag niet te druk. We zijn weer een stukje verder afgezakt in Polen. Onderweg een heerlijke lunchstop en wat boodschapjesRead more
Fietsweer
August 31, 2024 in Poland ⋅ ☁️ 19 °C
Vandaag is het perfect fietsweer. Remco had een leuke route uitgezocht en natuurlijk zat daar weer een heel stuk met mul zand tussen. Tussendoor een 'koffie met gebak'- en boodschappen-stopRead more
Zondag = Rijdag
September 1, 2024 in Poland ⋅ 🌙 19 °C
Vandaag was een rijdag. We zijn rustig aan verder naar beneden in Polen gereden, naar de plaats Oświęcim. Hier zit kamp Auschwitz-Birkenau, dat we morgen zullen bezoeken.
Vanaf onzeRead more
Auschwitz-Birkenau
September 2, 2024 in Poland ⋅ ⛅ 29 °C
Na 's ochtends te hebben gefiets en in/rondom de camper te hebben gerommeld, bezochten we 's middags Auschwitz. We hadden tickets voor de rondleiding over kamp 1 en kamp 2 met een 'educator', oftewelRead more
Binnenlandse weggetjes naar Zakopane
September 3, 2024 in Poland ⋅ ☁️ 18 °C
Vandaag een mooie binnendoorse rit naar het skidorp Zakopane gemaakt. We staan op een camping met een prachtig uitzicht op het Tatra gebergte.
Remco heeft nog een rondje gefietst, Meinou haar boekRead more
Wieliczka-zoutmijn en Krakau by night
September 4, 2024 in Poland ⋅ ⛅ 29 °C
Vanochtend op tijd eruit en lekker langs de kraampjes van Zakapone gewandeld. Daarna ons plekje met het mooie uitzicht gedag gezegd om onze weg voort te zetten naar de Wieliczka-zoutmijn. Een mustRead more
Knus bij het kampvuur
September 5, 2024 in Poland ⋅ 🌙 20 °C
Vanochtend eerst lekker uitgeslapen en naar de bakker gelopen voor een ontbijtje. Daarna de camper helemaal aan kant gemaakt en toen de weer 'on the road'.
We hadden een mooie plek gezien aan deRead more
Kajakken over de Pilica rivier
September 6, 2024 in Poland ⋅ 🌬 28 °C
We hebben een mooie tocht van 10,5km met de kajak over de Pilica rivier vandaag gemaakt. Meinou heeft heel goed ge-kapiteint en Remco heeft heel goed gepeddeld.
Daarna afgesloten met een PoolsRead more
Shopping time & graveltochtje
September 7, 2024 in Poland ⋅ ☁️ 29 °C
We hebben ons plekje aan de rivier gedag gezegd en zijn vandaag richting Warschau gegaan. Op de route lag een designer outlet shopping centre. Hier zijn we natuurlijk uitgebreid wezen shoppen.
EindeRead more
Foto's maken in Old Town
September 8, 2024 in Poland ⋅ ☀️ 26 °C
Vandaag hebben we Warschau bezocht. We zijn begonnen bij de Elektrownia Powiśle. Dit is een voormalige krachtcentrale die is omgebouwd tot hippe hotspot. De beneden verdieping is een foodcourt, metRead more
Doei doei Warschau
September 9, 2024 in Poland ⋅ 🌬 20 °C
Vandaag niet veel spannends. 's Ochtends rustig aan gedaan en ontbeten aan het meer waar onze camper staat.
Daarna een heel stuk omhoog gereden terwijl het weer omsloeg naar regen. We hebbenRead more
Het mooie Gdańsk
September 10, 2024 in Poland ⋅ ☁️ 20 °C
Vandaag hebben we Gdańsk bezocht en wat een prachtige stad. De foto's spreken voor zich.
s' Avonds hebben we bij een plekje aan de Baltische Zee gestaan. We konden de golven vanuit ons bed horen.
Wieder zurück in Deutschland
September 11, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 12 °C
Vanochtend hebben we het strand bekeken in het daglicht. Hier loopt, net als in Canada, de boomgrens letterlijk tot aan het strand. Heel mooi om te zien.
Daarna hebben een flink stuk gereden. WeRead more
Sport & spel
September 12, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 12 °C
We staan momenteel aan de Unteruckersee en kijken vanuit de camper zo het meer op.
Zodoende zijn we vandaag sportief begonnen met een 'rondje meer' te fietsen.
De rest van de dag hebben we voor deRead more
Snert & Frans op den Bult
September 13, 2024 in the Netherlands ⋅ ⛅ 10 °C
Vanochtend waren we er bijtijds uit. Het idee was om rond 8 uur weg te rijden en dan ergens rond de grens een overnachtingsplek te zoeken. Acht uur werd negen uur, maar het blijft toch ook vakantieRead more

TravelerDrinken en eten, toch wel belangrijk
TravelerJa dit heb ik door schade en schande geleerd. Vaak alleen maar fris met prik te krijgen buiten Nederland. #iceteagreen4life 😄
TravelerOok niet in Deutschland?
TravelerAls het er is, dan is het van andere merken die veel zoeter zijn dan Lipton.