• Camper am See

August 27, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 25 °C

Na vanochtend gezellig samen op de step naar het douchegebouw te zijn gereden, heeft Remco de lokale bouwmarkt verkend.

Daarna weer wat verder afgezakt in Duitsland richting de grens van Tsjechië. Onderweg zijn we gestopt bij een 'houten bal' van 40 meter hoog. Dit is een uitkijkpunt van hout in de vorm van, je raadt het al, een bal. Deze kijkt uit over het Oberpfalz-merengebied.

Op en rondom de bal was van alles te doen. Meinou heeft het klimparcour gedaan en was beter dan de kleine jongetjes voor haar haha. Remco heeft de matjes voor de 80 meter lange glijbaan het hele bezoek gedragen, om vervolgens toen we boven waren te besluiten er toch niet vanaf te gaan omdat de koker er wel heel claustrofobisch uitzag en er een rij stond.

Onze nieuwe camperplek is aan de Hammersee. De vaste plekken hebben allemaal creatieve uitbouwen met gezellige lampjes, we krijgen helemaal Streefland vibes. Het lokale accent hier is trouwens geen kaas van te maken, we knikken gewoon vriendelijk en zeggen jaja.

Na ons geïnstalleerd te hebben zijn we de watertemperatuur van het meer bij het strandje dat 50 meter naast de camper ligt gaan controleren. Wie weet zit er morgenochtend nog een frisse duik in.