De vakantie is begonnen!
August 24, 2025 in the Netherlands ⋅ ☀️ 17 °C
Na een paar dagen vakantie-pakstress voor Meinou was het dan eindelijk zo ver! De vakantie is begonnen!
De eerste file hebben we gelijk te pakken op de N11, maar de karaokebox is mee dus als we echtRead more
Daar boven op die berg
August 24, 2025 in Germany ⋅ ☀️ 16 °C
Op een uurtje file bij de grenscontrole na, verliep de rest van de eerste etappe voorspoedig. Onderweg natuurlijk de gebruikelijke koffie- en afbakbroodjesstop gemaakt.
Remco heeft een mooieRead more
Kampvuurtjes tijd
August 25, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 15 °C
Alles op zijn gangetjes vandaag. Remco heeft vanochtend een mountainbikeroute gefietst, Meinou nog wat werkdingen geregeld en de camper ingedeeld.
Boodschapjes in het volgende dorp gedaan (nogRead more
Stepping is life
August 26, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 18 °C
Gisteren bij het kampvuur kregen we de tip om naar Bamberg te gaan. Dit scheen een mooie, middeleeuwse stad te zijn. Dus dat hebben we maar gedaan.
Eerst nog een tussenstop bij de MediaMarkt gemaaktRead more
Camper am See
August 27, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 25 °C
Na vanochtend gezellig samen op de step naar het douchegebouw te zijn gereden, heeft Remco de lokale bouwmarkt verkend.
Daarna weer wat verder afgezakt in Duitsland richting de grens van Tsjechië.Read more
Een mix van outdoor en indoor
August 28, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 17 °C
Nog voor achten lag Remco in het water. Meinou heeft aangemoedigd want die is niet gek.
Verder veel groen deze ochtend. We hebben een meren/bos-wandelroute gelopen. Helaas geen bevers gezien, dieRead more
Op naar Tsjechië
August 29, 2025 in Czech Republic ⋅ ☁️ 19 °C
Vandaag zijn we de grens naar Tsjechië overgestoken. Na wat stops onderweg voor o.a. een tolkastje, lunch en boodschapjes zijn we op de camping net buiten Praag aangekomen. De camping heeft een eigenRead more
Mystery City Praag
August 30, 2025 in Czech Republic ⋅ ⛅ 22 °C
Vandaag hebben we de dag in Praag doorgebracht. Remco zijn recensie is: mooie stad.
In plaats van een standaard stadswandeling hebben we een mystery city treasure hunt gespeelt in het oude gedeelteRead more
Knap staaltje kunst
August 30, 2025 in Czech Republic ⋅ ☁️ 23 °C
Na de treasure hunt hebben we het Steel Art Museum bezocht. Ze maken kunst van, je raadt het al, gerecycled staal.
Echt super knap gemaakt allemaal! Je mocht overal aan én in zitten, dus dat heeftRead more
Gezelligheid in Brno
August 31, 2025 in Czech Republic ⋅ ⛅ 21 °C
We zijn naar de hoofdstad van Moravië, Brno verplaatst. Dit is de tweede grootste stad van Tsjechië en een gezellige studentenstad.
Toevallig is vandaag ook de start van het oogst-festival om hetRead more
Genieten van het zonnetje
September 1, 2025 in Czech Republic ⋅ ☀️ 25 °C
Gezien de 'good vibes' en mooie omgeving van Brno blijven we hier een dagje langer. Remco is de ochtend vroeg begonnen met een pittige mountainbiketocht inclusief (heel belangrijk) koffiestop.
HetRead more
Een heel veld voor ons alleen
September 2, 2025 in Czech Republic ⋅ ☁️ 17 °C
We zijn einde van de ochtend uit Brno vertrokken. Het zou iets minder weer worden, dus hebben we er een rijdag van gemaakt. We gaan richting de bergen in noord Tsjechië. Een paar buitjes en gebakkenRead more
Anton Piek stuwdam
September 3, 2025 in Czech Republic ⋅ ☀️ 22 °C
Vandaag was het heerlijk weer, dus we zijn lekker gaan fietsen. In de aangrenzende Tešnov-vallei ligt de Les Království-stuwdam in het Elbedal, die tevens over de Elba (rivier) gaat.
Deze dam isRead more
Frisse duiken
September 4, 2025 in Czech Republic ⋅ ☁️ 18 °C
Eigenlijk hadden we tot vandaag geboekt op deze camping, maar we hadden gisteren tijdens het eten al besloten er gewoon nog een nachtje aan vast te plakken. Het private veld en semi-private poolRead more
Adršpach Rocks
September 5, 2025 in Czech Republic ⋅ ☁️ 20 °C
Na de pooldays was het weer tijd om wat actiever te zijn. Dus vandaag twee activiteiten op het programma.
De eerste stop is bij het nationale natuur reservaat Adršpach. Dit stuk natuur was 90Read more
The Timber Trail
September 5, 2025 in Czech Republic ⋅ ⛅ 17 °C
Na het bezoekje aan de zandrotsen zijn we doorgereden naar het Timber Trail. Dit is een boomkroonpad, dat halverwege een uitkijktoren heeft. Vergelijkbaar aan de houten bal van eerder, maar dan inRead more
Crea bea dagje
September 6, 2025 in Czech Republic ⋅ ⛅ 17 °C
Op de mini-kemp waar we overnachten zag Meinou gisterenavond een folder liggen van atelier Rautis in het Poniklá. Dit is het enige glaskralenblaasatelier ter wereld waar de traditionele ambacht vanRead more
Idyllisch plekje
September 7, 2025 in Czech Republic ⋅ ☀️ 20 °C
Weer een stralend blauwe lucht vandaag. Remco is vanochtend een wandelroute gaan lopen en Meinou heeft haar boek gelezen in de tuin.
We staan momenteel op een idyllische kampeerplek bovenop een berg.Read more
Edmundova Soutěska
September 8, 2025 in Czech Republic ⋅ ☀️ 18 °C
Vandaag wilden we de Edmundova Soutěska bezoeken, oftewel de Edmundkloof. Meinou had tijdens haar research gelezen dat er per uur 15 mensen werden toegelaten in de kloof en de tickets hiervoor alleenRead more
Doei doei Tsjechië, hallo Duitsland
September 9, 2025 in Germany ⋅ ☀️ 19 °C
We hebben ons idyllische plekje achtergelaten en zijn de grens overgestoken naar Duitsland. Doei doei Tsjechië!
Remco wilde graag nog wandelen in het Nationalpark Sächsische Schweiz, dus hierRead more
On the road again
September 10, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 19 °C
Geen spannende dingen vandaag. We hebben de ochtend lekker voor de camper gezeten en zijn begin van de middag met uitzicht op de Harz richting Hannover gereden.
We staan op een self-servingRead more
We volgen de 'rode draad'
September 11, 2025 in Germany ⋅ ☁️ 20 °C
Vandaag was een dagje Hannover. We hebben de 'rode draad' gevolgd. Dit is een ononderbroken rode lijn op de stoep die langs 36 bezienswaardigheden verspreid door de stad loopt.
Het is eigenlijk eenRead more
Relaxte afsluiting
September 12, 2025 in Germany ⋅ 🌙 14 °C
Da laatste 'hele' vakantiedag hebben we ontspannen doorgebracht. We zijn gisterenavond aangekomen in Bad Salzuflen, waar we op een self-serving camperpark staan naast een groot kuuroord.
VanochtendRead more
Op naar de volgende reis
September 13, 2025 in the Netherlands ⋅ ☁️ 17 °C
Vanochtend zijn we op tijd gaan rijden. Meinou heeft haar boek uitgelezen en Remco heeft zich met zijn podcast vermaakt tijdens het sturen.
Bij aankomst op de Rembrandtlaan werden we verwelkomt metRead more