• Waterval beklimmen 🥖⛈️

June 29 in Austria ⋅ ☁️ 29 °C

Vanmiddag scheen het hier in de regio los te gaan barsten dus we hebben besloten nog een nachtje te blijven, omdat rijden in storm ook niets is.

Gezien de ochtend er prima uitziet gaan we nog even op pad. We fietsen naar de Harter Schleierwasserfall. Naar boven loopt een stijl haarspeltbochten-grindpad, die de andere bezoekers met veelal wandelstokken struggelend aan het bewandelen zijn.

Wij zetten de fiets in een lage versnelling en standje turbo, en fietsen er relaxt voorbij. De waterval was erg mooi en prima te beklimmen. Wanneer het een paar dagen goed heeft geregend is deze wel een stuk voller, maar dan hadden we niet zo dichtbij kunnen komen dus dit is beter.

Op de terugweg stoppen we bij een bakkerijfabriek, waar ze in een hoek van de fabriek voor passanten een miniwinkeltje hebben ingericht. Eenmaal terug op de camping is het wachten op de regen. In de tussentijd vervangt Remco zijn remblokken, die waren na de waterval-afdaling wel echt helemaal op, en heeft Meinou tijd om eindelijk haar footprints bij te werken.

De laatste foto is een vergelijking tussen ons normale uitzicht en het regenbui uitzicht. Je kunt de bergen niet eens meer zien! Het onweer heeft ons weer gemist, dus helemaal prima. Morgen gaan we weer door richting Nürnberg, Duitsland.
    ___

Ps. Gisteren zijn we er overigens nog goed vanaf gekomen. In het Kaunertal, waar we eerder deze vakantie bij in de buurt zaten, hebben gisteren de onweersbuien gecombineerd met hagel ervoor gezorgd dat de elektriciteit uitviel, bergbeken overstroomden en modderlawines de weg op verschillende plekken wegvaagden.

Hierdoor zijn ± 200 mensen vast komen te zitten in het dal die vandaag met helicopters door de politie en het leger zijn geëvacueerd. Zo'n helikoptervlucht was wel vet geweest, maar zonder camper doorgaan had daarentegen geen optie geweest.