• Boven/onder Nürnberg en AnnenMayKantereit 🎙🎶

July 1 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C

Nadat Remco zijn baantjes had gezwommen in het naastgelegen buitenzwembad, stappen we op de fiets om de omgeving van Nürnberg te verkennen.

Meinou heeft een route (± 47 km) gevonden die om de stad heen loopt en vervolgens in de Altstad eindigt. Alphen heeft een groenstrook, maar Nürnberg heeft een echte groenstrook. Heel de stad is omringd door aansluitend groen, parken of riviertjes. De stad zelf bestaat veelal uit oude vakwerkhuizen, meerdere gotische kerken en is architectonisch echt heel erg mooi! Dit hadden we niet verwacht.

Meinou kende de plaats alleen van het Proces van Neurenberg. Gezien Remco hier nog nooit van heeft gehoord; dit zijn de rechtszaken/internationale strafprocessen die hier hebben plaatsgevonden, waarin de belangrijkste kopstukken van het naziregime zijn berecht voor hun misdaden. Maar omdat dit allemaal een beetje deprimerend is en we een vrolijke middag willen hebben, gaan we niks met de Tweede Wereldoorlog doen.

We hebben een rondleiding geboekt over het ontstaan en het gebruik van de historische rotsgangen onder Nürnberg. Deze 700 jaar oude gewelven en gangen zijn door inwoners van Neurenberg in de loop van de eeuwen gegraven, hoofdzakelijk voor het rijpen van bier. Na een wandeling door het labyrintische kelderstelsel nemen we een kijkje bij huisbrouwerij Altstadthof dat er direct boven zit, en die nog hun speciaalbieren en bierbrandewijnen hier in de kelders opslaan.

Hierna even snel Mexicaans gegeten en toen weer hup naar de camper voor het concert. De camping ligt 500 meter naast het ijshockeystadion waar AnnenMayKantereit zal optreden, dus we kunnen met gemak lopen. Meinou heeft al jaren op haar lijstje staan om ze een keer live te zien, dus dit kwam ideaal uit. Heel gaaf om eindelijk mee te maken, want ze touren gemiddeld ook maar 1x per 3 jaar en nooit in Nederland.

Qua ervaring sluit ik af met Remco zijn recensie: "Ik kon het wel waarderen".