• Udsigt fra Hans' terrasse i Vang
    Så slutter stien vist her...!Der dufter af honning og nektar på vandrestienEt af de gamle stenbrud bag Vang, dengang alt endnu foregik med håndkraftOg det nyere stenbrud, der først lukkede i 1990erneDe havde denne imponerende udskibningshavnCykling mellem Teglkås og HelligpederHelligpeder havn

Hygge i Vang og granitbrud

April 20, 2020 in Denmark ⋅ ☀️ 7 °C

I Vang træffer vi Hans Kapel hjemme, som vi kender fra Grønland, hvor han er kommet næsten hver sommer igennem 50 år. Dels gennem sit arbejde for Nationalmuseet, dels fordi han har et sommerhus i Igaliku Kujalleq! Så det bliver til en hyggelig formiddag på hans terrasse, der som næsten alle andre huse i Vang har en fabelagtig udsigt!
    Om eftermiddagen kører vi mod syd og parkerer i Teglkås. Vi har ladet cyklerne stå i Vang, så nu vandrer vi på kyststien Teglkås - Vang, forbi Jons Kapel og de gamle stenbrud ved Vang, og tager så cykelruten tilbage til Teglkås, og slår et lille smut forbi fiskerlejet Helligpeder også. Cykelruten er her lige så fin som kyststien, idet den går tæt på kysten men kun på cykelsti og langt fra bilvej. Og vejret... det fortsætter bare med høj sol og næsten vindstille!
    Vi overnatter ved havnen i Hasle, og er ved at have sluttet ringen rundt om Bornholm.