- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Oct 17, 2024, 10:04 AM
- ☁️ 13 °C
- Altitude: 562 m
- PortugalBragaEspinhoCachadaSanctuary of Our Lady of Sameiro41°32’31” N 8°22’13” W
Drie heiligdommen
October 17 in Portugal ⋅ ☁️ 13 °C
Drie heiligdommen, een schommel en een stad, dat is in het kort de beschrijving van deze dag. Geen reisdag dus, ik kon mijn spullen lekker in het hotel laten staan. Als eerste ben ik het Sanctuario do Bom Jesus do Monte gaan bezoeken. Die ligt op een steenworp afstand van mijn hotel, maar ik ben toch even met de auto gegaan want het regende weer en het was een gigasteil pad. Ik ben zo'n beetje tegen alle verkeersregels in gereden, maar kon uiteindelijk vlakbij de kerk komen. Het was nog zo vroeg in de ochtend dat ik er maar op gokte dat de politie nog sliep........
Het werd droog en ik heb prachtige foto's van het uitzicht kunnen maken. Ook binnenin de kerk was het nog uitgestorven, ik was de enige. En hoewel er een bordje stond met een mobiel met een kruis erdoor heb ik stiekem toch een paar fotootjes gemaakt. Ook met een schuin oog naar de trappen gekeken, zal toch ook wel een mooi gezicht zijn van onderaf! Vanmiddag maar eens bekijken hoe dat treintje werkt.
Vlakbij (althans met de auto) bevindt zich het tweede heiligdom, Sanctuario da Nossa Senhora do Sameira. Toen ik daar aankwam brak net de zon door de nevels, wat een prachtig plaatje van de kerktorens opleverde. In de reisbeschrijving stond dat het uitzicht hier de moeite waard was en dat was 100% waar! Ik vond het hier nog mooier dan bij Bom Jesus, vooral omdat er door het plateau zo'n scherpe scheiding tussen plein en wolken ontstond. Ook binnen in de kerk wezen kijken waar me vooral de prachtige beelden opvielen. Wel devoot allemaal hoor, met die hemelse blikken en gevouwen handjes 😂
Als derde op het rijtje heiligdommen was daar de Igreja de Santa Maria Magdalena, een oude barokke kerk. Ook die stond op een heuvel en hoewel de kerk gesloten was ben ik toch even naar boven geklommen om hem van dichtbij te bekijken en om van het uitzicht te genieten.Read more
Traveler Stiekem foto’s maken in een kerk als het niet mag! 🫣 Ze zijn wel mooi hè. 😉
Traveler Ik kom vast in de hel! 😂😇