Portugal
Ilheu de Alvaro Rodrigues

Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place

Baden: Bucht Alagoa und Naturbecken

July 14, 2022 in Portugal ⋅ ⛅ 25 °C

Ein alter, gepflasterter Verbindungsweg führt uns von Cedros in die Bucht von Alagoa. Dort haben wir einen herrlichen Blick auf die vorgelagerten Felsinseln und können die Füße abkühlen. Wir gehen wieder ein Stück zurück, um nach einem Picknickplatz dem extrem steilen Fußpfad zu folgen und treffen vorher unsere Bedienung aus der Bar Maresia Fajã Grande. Sie fragt noch, ob sie uns mit zurück nehmen sollen. Aber wir lehnen dankend ab und gehen nach einem kurzen Schwätzchen weiter. Etwas später erreichen wir eine Levada, der wir nun immer folgen, bis wir eine Staumauer und kurz darauf einen schön angelegten Park erreichen. Nun ist Santa Cruz nicht mehr weit und wir sehnen uns nach einer Erfrischung. Als wir in Santa Cruz ankommen, sind wir etwas irritiert, weil die Landebahn echt kurz ist und mitten in der Stadt liegt. Ein Sprung in den Atlantik, danach Kaffee, Kuchen und Bier und schon bringt uns die Busfahrerin vom Morgen wieder nach Hause.Read more

Von Punta Ruiva im Osten nach Santa Cruz

July 14, 2022 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

Wir laufen aus dem Dorf Ponta Ruiva einen alten Eselspfad und queren unzählige Wasserläufe und kleine Wasserfälle. Zum Glück ist es dort sehr zugewachsen und der Wind weht. Es sind angenehme Temperaturen. Wir passieren das Tal von Cedros, folgen einem alten Karrenweg zwischen Hortesienmauern, kommen an Ruinen alter, zugewachsener Wassermühlen vorbei bis ich schon aus der Ferne, mitten im grünen Nichts, eine Fläche entdecke, die mit einer hohen weißen Mauer eingefasst ist. Hurra - ein Friedhof. Zum Glück müssen wir direkt dort entlang und ich kann mir alles ansehen.
      Wenige uralte Gräber aus dem 19. Jh.. Gleich links vom Eingang ist die Nummerierung der Grabes verkehrt in den Stein gemeißelt. Ich hoffe, das war ein Witz 🙈.

Heute Bus - Taxi - zu Fuß - wieder Bus

July 14, 2022 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

Nach unserer gestrigen Tour mit Heather und Lars lassen wir den Abend bei Sonnenuntergang und Bier in einer Bar ausklingen, bis wir uns leider 😥 verabschieden müssen. Die Beiden fliegen morgen früh weiter und es war eine wirklich unterhaltsame Zeit mit ihnen.
      Wir starten früh um 9:15 Uhr mit dem Bus (für 2,71 € pro Person) nach Santa Cruz an die Ostküste. Unterwegs winkt eine Frau am Straßenrand und unsere Busfahrerin hält an. Die Frau steigt ein und setzt sich auf den nächsten freien Platz in der dritten Reihe. Der Bus hat insgesamt 6 Reihen für 20 Personen. Die Musik im Bus ist etwas lauter und die zwei haben sich sehr viel zu erzählen, so dass sie sich über drei Sitzreihen anschreien und laut über das Erzählte lachen.
      Wir kommen nach unterhaltsamen 45 Minuten in Santa Cruz an und suchen ein Taxi. Wir fragen kurz nach, bekommen die notwendige Info und finden einen Platz. Dort quatschen wir den Taxifahrer an, der kein Englisch versteht. Wir zeigen ihm, wo wir hin wollen und er brummt nur "sim sim" für jaja und los geht die Fahrt. Des Taxifahrers Kommunikation beschränkt sich auf Grunzen, Räuspern und Hüsteln. Den Preis hat er uns notdürftig zugebrummt und, nach ungläubigen Blicken des Beifahrers, mit dem Zeigen seiner einzelnen Finger kundgetan. 😉
      Er fährt uns aber direkt an einen Miradouro, wo wir die Nachbarinsel Corvo sehen können und unsere heutige Etappe beginnt.

• Day 14

Flores welcome vacsi

September 10, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 23 °C

Szóval megérkeztünk Santa Cruzba, apró kis település 1700 lakossal a reptér körül. Gyalog a szállás 10 perc volt, ez a király. Persze megint volt kavarodás, a házigazda nő mondta h az a szoba amit lefoglaltunk már foglalt wtf. De a fia apartmanjába átrakott minket, ami kerten belül volt, és még végül jól is jártunk vele, mert bár a WiFi jel addig már nem ér el, de új építésű és nagyon igényes.
      Körbe néztünk a kis faluban, majd kerestünk egy éttermet. Tipikus helyi kis cseho volt, de kedves tulaj pincérnővel. Rabeszélt minket valami két személyes halra (valamilyen tengeri durbincs). Jó nagy volt és finom. Majd kiültünk a holdfényben egy kis kilátó pontra, néztük az óceánt és megittunk egy két sört 👍

Kata.. 😹😻

😂🐟

Zseniális.. 🦈

Sunrise

September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

Jól és sokáig aludtunk, ami nem csoda. Egyrészt itt 7.45-kor jött fel a nap, másrészt este semmilyen, de tényleg semmilyen zaj nem volt. Se egy autó, se emberek, se egy tehén bőgés, semmi. Mintha tök egyedül lettünk volna a szigeten. Főleg ahhoz képest, hogy a szállásunk hátsó kerítése az már a reptér kifutópályája nagyjából. Hát, itt kora este elment az utolsó gép, utána semmi. Reggel az első gépig. Most van 9.30 de ma még nem jött gép. Szóval nem mindig rossz a reptér mellett megszállni 😊Read more

Reggeli szervezkedés és mászkálás

September 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

Szóval bár néztünk buszt, amivel átjutunk a sziget másik oldalára, de nagyon macerás, mert túl korán jön vissza felé és akkor nem tudunk megnezni mindent. Vagy stoppolunk. De az meg bizonytalan. Vagy autót bérelünk, de mikor megérkeztünk ide, horror áron láttunk csak a neten. Egy autó két napra valami 150 euró lett volna, míg Sao Miguelen 10 napra volt 230. Kimentünk a reptérre reggel érdeklődni a kölcsönzőknél, hátha van olcsóbb opció. Persze fél 9kor ott is minden zárva volt 🤣 Na akkor nézzük meg még egyszer az Ilha Verde kölcsönző weboldalát, bár ők elvileg csak credit cardot fogadnak el, hátha van olcsóbb. És volt, 86 euró két nap, és mégse kell credit. Gyorsan neten le is foglaltuk, de másfél óra múlva vehetjük csak át. Addig ittunk a reptéri kávézóban egy kávét meg ettünk egy sütit. Érdekes, itt a reptéren kimondottan olcsó volt a kávé, a süti, de kártyával meg nem lehet fizetni.
      Végül átvettük az autót, jól le is zároltak 1200 eurót a kártyán 😯😯😯 Szóval vigyázni kell rá. Kis fapados Nissan Micra, olyan 3.6, nem jó, de nem is tragikus, viszont a célnak tökéletesen megfelel 👍
      Innen elindultunk a nagy vízesések felé, de már az első kis hegyi úton megküzdött a Micra, egyesben alig bírt felmenni, meg persze stop tábla van a kurva nagy emelkedő végén, nem volt egyszerű a lejtőn elindulás. Ezt ki kellett pihenni, meg álltunk az első miradouronál, ami persze csodaszép volt 😎

• Day 17

Pakolás, reggeli, reptér

September 13, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

Egyik képen látszik, mennyi cuccom van. Hogy a francba fér el ez egy hátizsákban, nem tudom, de sikerült 👍
      Luciano bár, reggeli, kávé, séta a reptérre, hatalmas virág a kaktuszon, kis apró gép landol, leszállnak az utasok, mi felszállnunk és irány Faial sziget.Read more

Utolsó este Floresen

September 12, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 23 °C

Utolsó este, naplemente, hideg sör a parton, random cica nagyon barátkozik, szép cica. Szolid vacsi a Luciano bárban, bambi, krumpli, sör, majd még egy sör a kedvenc esti üldögélös helyünkön, ahonnan látszik az óceán, Corvo, SANTA Cruz, nagyon szépen rendben van tartva, padok, ingyenes, tiszta nyilvános WC stb stb stb. Hiányozni fog Flores 😊 Most néztünk egy videót, amiben azt mondják, ez olyan, mint az Atlanti óceán Hawaii-ja, csak annál jobb 😁 plusz, azt is mondják, hogy bejárták az összes azori szigetet, de messze ez a legszebb, legvadregényesebb, leglátványosabb, legzöldebb. Egyet tudunk vele érteni.
      Íme az említett videó, mi is voltunk ezeken a helyeken is, mi is sétáltunk ott ahol ők, és ez a videó adja vissza talán a legjobban, milyen is ez a sziget:

Good Morning ⛺️

September 17, 2022 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

Der letzter Nacht war sehr anstrengend, kurz vor 22:30 hatten die Sirenen 🚨 5 x gelautet da wir nicht wissen was los war, waren wir sehr aufgeregt, später wurde uns gesagt das irgendwo auf der Inseln brennt 🔥🌴 . Danach konnten wir gut schlafen und waren am Morgen noch eine Runde am Meer schwimmen , haben Sachen gepackt und sind zum Flughafen gegangen ✈️Read more

Caimbros, Santa Cruz kilátó, autó leadás

September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

Hamarosan... Már leírtam, de véletlenül mentés nélkül kiléptem 😑 így is 3 teljes nap lemaradásban vagyok, baromi nehéz naplót vezetni 😂 Kata már durmol mellettem én meg próbálom behozni a lemaradást, azóta már voltunk két másik szigeten is és most a harmadikon, ami az első is volt, csendes pihi van. Szóval majd folytatom 😉

Szóval utolsó szép kilátó autóval, majd haza kicsit lepakolni. Van fél óránk az autó leadásig, elvileg van egy kilátó Santa Cruz fölött, ahova gyalog már biztos nem megyünk fel, kéne venni sört még mert 6kor zár a bolt is meg tele kell tankolni a kocsit. Simán belefér fél órába 😂
      A kilátó pont alig lett meg, de tényleg jó hely, látszik felülről a reptér, jó lenne látni egy leszálló gépet így fentről. Flight radar szerint egy órája elment az utolsó, ja, innen amúgy is napi 4 gép megy, nem egy túl forgalmas reptér 😂
      Gyorsan bolt, sör, persze előttem nagybevásárlás van és a Revolutot se fogadta most el a terminál.
      Reptér, benzinkút, a kút még kiírja mennyit tankolt az előttem lévő, akkor várjuk meg míg fizet. De sehol senki. A kút bolt zárva. Hogy lehet itt tankolni? Megnyomkodtam minden gombot, de semmi. Van viszont egy terminál a falon, angolul is tud, ahaaaa, ezt kell nyomkodni. Kártya be, nem adom meg előre mennyit kérek, benzin indul, király. Az autót sikerült 10 perc késéssel leadni, 5 perc múlva már vitte is a következő pár. Hát nem sok idejük volt kitakarítani, de kit zavar 😂
      Ránéztem a revolutra, mennyi pénzünk maradt, és sokkot kaptam. 100 eurót vont le a tankolás, mikor én 16 euróért tankoltam 😑 Ez így nem oké. De kút zárva, semmi infó, na reggel jöhetünk ide is 😣 Jó hír, másnap reggel már csak 16 euró volt levonva, ezek szerint csak zárolt 100 eurót, majd később a rendes összeget vonta le.
      Imádom a revolutot, az alkalmazás tök király, napra készen lehet követni mindent, egyszerű feltölteni, és legtöbb helyen elfogadták, míg a Raiffeisen kártyámmal csak a baj volt itt, 1-2 helyen tudtam csak fizetni vele. Ráadásul nem tudom, havi 2-300 euroig ingyen van a készpénz felvétel, utána meg 2%.

You might also know this place by the following names:

Ilheu de Alvaro Rodrigues

Join us: