• 🚂 naar parijs

May 13, 2024 in France ⋅ ⛅ 20 °C

Spullen staan klaar en op naar Schiphol. Vandaag gaan we naar Parijs om morgen makkelijker in Disneyland te komen. Rond 13:30 op de tgv gestapt om met volle snelheid (300km/h) naar Parijs te zoeven.

Onderweg een biertje gehaald in de cafetaria wagen. Naja veel is het ook niet. Is gewoon een grote koelkast waar treinpersoneel staat om betalingen te accepteren.

In Parijs inchecken in het hotel en restaurant er naast gegeten. daarna kwam het ding uitzoeken van OV. Parijs is over naar ov kaart. Dus ik dacht het goed uitgezocht te hebben om een week kaart te kopen want disney zat buiten de Centrum zone. Later bleek speciaal tickets te kunnen kopen die fucking goedkoper waren.

Naja had het ticket dus ben na het eten de metro ingestapt om een glimp van de Eiffeltoren te zien. Na de verkeerde ondergrondse trein te hebben genomen koste me het dikke 20 minuten omrijden. Na wat moeite bij de Eiffeltoren gekomen fotos gemaakt er achter komen dat ov kut is om terug te komen rond 22 uur. Dus lime app gestart en leenfiets gepakt terug over de avontuurlijke route tussen de autos.

25 minuten fietsen bij het hotel terug gekomen. Lekker douchen. Wordt tijd om te gaan slapen. Morgen 9 uur op om naar Disneyland te gaan.