• Het wedstrijdbad voor vandaag
    Wachten in de call roomRuilen hoort erbij. Dit keer badmuts gescoord uit Korea

De eerste races

August 8 in Singapore ⋅ ☁️ 32 °C

Vandaag werd ik om half negen wakker na bijna twaalf uur slaap. Dat was duidelijk hard nodig. Het is een spannende dag: ik zwem de 200 meter rugslag en de 100 meter vrije slag.

Het inzwembad alleen al is indrukwekkend: een 50-meterbad met tien banen. Het voelt bijzonder om hier te mogen zijn. Na het inzwemmen ga je naar de call room, waar je per baan wordt ingedeeld en steeds een stoel naar voren schuift tot je aan de beurt bent.

De 200 meter rugslag ging fantastisch: 2:38 gezwommen, drie seconden sneller dan mijn inschrijftijd. Het voelde geweldig om daar te staan en te presteren.
    De 100 meter vrije slag verliep minder soepel. De verzuring sloeg op de laatste baan te hard toe, waardoor ik drie seconden boven mijn tijd eindigde.

Na het zwemmen zijn we terug naar het hotel gegaan om even op te frissen en te relaxen. Later op de dag bezochten we opnieuw een enorme tech mall, een waar walhalla vol gadgets, repairshops en kabels in alle soorten en maten. Ik scoorde een USB-stick voor bijna niks, wat extra USB-C-kabels en een bluetooth-transmitter zodat ik in het vliegtuig mijn eigen oortjes kan gebruiken.

’s Avonds zijn we naar Marina Bay gegaan om daar te eten, precies op de plek waar morgen het feest voor de onafhankelijkheidsdag van Singapore plaatsvindt — dit jaar een jubileum van 60 jaar. In de shopping mall verbaasden we ons over winkels waar tassen worden verkocht die duurder zijn dan een jaarsalaris. Uiteindelijk aten we in de foodcourt: ietsje prijziger dan normaal, maar de locatie maakte alles goed.

Om acht uur genoten we van een prachtige watershow met projecties in de bay. Daarna terug naar het hotel en lekker slapen. Het was een volle dag met enorm veel indrukken.