• Brieven aan Zuid-Amerika (1/5)

2016年12月10日, アルゼンチン ⋅ ⛅ 28 °C

Beste Zuid-Amerika,

Gelieve ons wat minder aan te staren. We kunnen er ook niet aan doen dat we zo groot zijn. Nee, we zijn geen Amerikanen. Het heeft dus geen zin om ons aan te spreken met de vier Engelse woorden die je kent.

We kopen ons eten vóór we op de bus stappen. Je moet dus niet overal stoppen om verkopers op te pikken. We hebben ook geen zonnebrillen, sokken of laders voor onze telefoon nodig. Gelieve ons ook geen lege aanstekers meer te verkopen.

Een tijdstabel in het busstation zou best handig zijn. Zet de airconditioning wat minder hard in de bus, zodat de passagiers niet bevriezen. En rijd een beetje voorzichtiger, zodat je geen honden vermoordt. Als we je de weg vragen, en je het zelf ook niet weet, is het beter dat je niet zomaar iets verzint.

Denk ook wat langer na voor je een tatoeage of een kind neemt. Misschien kan je ook de uitbetaling van de lonen wat meer spreiden, zodat de rij aan de geldautomaat wat minder lang wordt op de eerste maandag van de maand.

We eten graag niet alléén vlees. Geef ons dan bijvoorbeeld de mango's of avocado's die je op straat laat rotten. Wees wat liever voor onze planeet, en gooi je afval niet zomaar op de grond. Zorg ook voor wat meer vuilnisbakken. En asbakken. Laat je motor niet draaien als je stilstaat, en stap uit de auto als je eten wilt bestellen.

Het zou fijn zijn dat het niet stormt telkens we een jaarlijks evenement bezoeken. Misschien kan je er ook voor zorgen dat de straat niet volledig overstroomt als het een keer regent. En dat er overal een stoep ligt. Het zou ook tof zijn als je de riolering wél toiletpapier aankan. En dat er dan ook overal toiletpapier is.

Kan je ons ook nog eens uitleggen wat je met al dat oud ijzer in je tuin gaat doen? We begrijpen het niet helemaal.

Hasta luego,
    Tine en Toon.