• Toon en Tine

• Trip start
    November 5, 2016

Buenos Aires (ARG) - Microcentro

November 4, 2016 in Argentina ⋅ ☀️ 26 °C

Eerste stop. Meteen een wereldstad met 14 miljoen inwoners. We zijn kapot van de laatste week en de vlucht, maar doen het rustig aan in een heerlijke AirBnB. De Argentijnen zien eruit als een mix tussen Italianen en Duitsers. Buenos Aires heeft verschillende wijken met elk hun eigenheid. Hipsters, zeilboten, wolkenkrabbers, politiek protest, graffiti of kunst, je vindt het hier allemaal.Read more

• Buenos Aires (ARG) - Palermo, Santelmo

November 6, 2016 in Argentina ⋅ ☀️ 30 °C

Best wel moeilijk om uitgerust te geraken als er zoveel te zien is. Aan cultuur geen gebrek, vooral de street art scoort hoge punten voor ons. Overdag is het echt wel te warm, maar daar gaan we niet over klagen. Zojuist ook nog eens bijna de boot gemist naar Uruguay. Komt ervan als je de goedkoopste tickets online koopt, en ervan uitgaat dat alle boten op dezelfde plaats vertrekken.Read more

• Colonia de Sacramento (URU)

November 7, 2016 in Uruguay ⋅ ⛅ 19 °C

Een vuurtoren, strandjes, restaurantjes, souvenirshops en een pak dagjestoeristen. Colonia del Sacramento is een kleine badplaats, een stuk rustiger dus. De Uruguayanen zijn vriendelijker maar ook een beetje lelijker dan de Argentijnen. Gelukkig zijn de stierengevechten hier al 150 jaar afgeschaft, en is er roest genoeg voor beginnende urban explorers.Read more

• Montevideo (URU) - Ciudad Vieja

November 8, 2016 in Uruguay ⋅ ⛅ 19 °C

Wat een ontzettend fijne plaats, alleen al voor de goedlachse inwoners. Afgebladerde verf, dieseldamp en graffiti op dichtgemetselde gevels. Kapotte tegels worden vervangen door willekeurige andere kapotte tegels. De leegstaande - of gekraakte - koloniale gebouwen nemen we er graag bij. Heel wat toeristisch potentieel, maar nauwelijks toeristen. Misschien voelen we ons daarom zo welkom hier.Read more

• Montevideo (URU) - Tres Cruces

November 9, 2016 in Uruguay ⋅ ⛅ 23 °C

Helemaal niet de bedoeling om elke dag dingen te delen, maar we reizen aan zo'n gulzig tempo dat er alweer genoeg te vertellen valt. Na een bomvol programma overdag kunnen we onze fotografische hongers stillen in het Museo de Arte Contemporáneo. Deze voormalige gevangenis uit de 19e eeuw is daar de perfecte setting voor.Read more

• Buenos Aires (ARG) - Congreso, La Boca

November 10, 2016 in Argentina ⋅ ☀️ 27 °C

Laatste dagen in Buenos Aires. Kaartjes versturen, slaapzakken kopen, bustickets boeken. Gegeten in een bar waar iedereen buiten de kok en de baas aan de drugs zit. De tango oogt streng maar passioneel. La Boca is straatarm maar kleurrijk. Rare combinaties maken die Argentijnen. We werden gewaarschuwd voor dieven en overvallers, maar zijn vooral blij dat we vroeg genoeg zijn om de toeristen te ontlopen.Read more

• San Antonio de Areco (ARG)

November 13, 2016 in Argentina ⋅ ☀️ 27 °C

Tussenstop op het platteland en de eerste keer kamperen. Wakker geworden in de storm, met de geruststelling dat de tent waterdicht is. Loslopende honden, houtskool, hompen vlees, pick-up-trucks, paarden en marginale jongeren op motors. De jaarlijkse Día de la Tradición is wel in het water gevallen. De meeste gaucho's waren afgedropen. Gedanst werd er nog wel. Morgen kunnen we uitgerust vertrekken.Read more

• Rosario (ARG)

November 16, 2016 in Argentina ⋅ ☁️ 20 °C

Geboorteplaats van Che Guevara. Na tachtig jaar een miezerig standbeeld voor El Che, maar voor de Argentijnse vlag een megalomaan monument. Rosario is een aangename stad langs de Paraná, waar er bij beter weer volle stranden en overzetboten zijn, en er duchtig gekayakt wordt. Bij druilerig doen we het voor de verrukkelijke avocado's, de ijskast die lijkt op te stijgen als ze aanslaat, en extra tijd om knopen door te hakken.Read more

• Córdoba (ARG) - Marcha de la Gorra

November 18, 2016 in Argentina ⋅ ☀️ 21 °C

Vrijdagavond en verzameld links komt op straat. Best veel volk is dat hier. Vooral politie en justitie moeten het ontgelden. De sfeer blijft aangenaam. Trommels, dansers en jongleurs. Het heeft iets van een circus. Anarchisten als gemaskerde acrobaten. Door de inmenging van enkele creatieve clowns neigt het zelfs naar moderne kunst.Read more

• Alta Gracia (ARG)

November 19, 2016 in Argentina ⋅ ☁️ 22 °C

Dagtrip naar een dorpje in de buurt. Lekker weer, mooie villa's, oude bakken en vooral het ouderlijk huis van El Che. De eerste krabbels van Ernestito, zijn bed, zijn bureau, en vooral zijn beroemde motorfiets. En foto's in alle hoeken. Voor de die-hardcommunisten zijn er in de souvenirshop nog aanstekers, magneten, bekers, lepels, puzzels en uiteraard t-shirts van El Comandante te koop.Read more

• Córdoba (ARG) - Centro, Nueva Córdoba

November 20, 2016 in Argentina ⋅ ⛅ 28 °C

Blijkbaar de juiste gok om hier naartoe te komen. We logeren tussen de studenten in het huis van een sympathieke muzikant. Kunnen we wat extra Spaans oefenen. Aangename drukte, prachtige kathedraal en een rijke geschiedenis, al zitten daar ook wat zwarte bladzijden bij. Ontvoerde, gemartelde of verdwenen mensen in de tijd van de militaire junta bijvoorbeeld. De café's zijn dan weer wel plezant. Benieuwd of de nachtbus dat ook zal zijn.Read more

• Resistencia (ARG)

November 22, 2016 in Argentina ⋅ ☁️ 21 °C

Merkwaardig goed geslapen op de bus, maar wel te weinig. De stoffige straten doen al meer denken aan het echte Latijns-Amerika. De eerste beestjes in de douche ook. De laatste plaats waar je honderden beeldhouwwerken of rolstoeltoegankelijke speeltuigen zou verwachten. Toch voelt het aan als een doodlopende straat. Vooral tijdens de siesta loopt alles leeg, al moeten we daar waarschijnlijk gewoon aan wennen.Read more

• Asunción (PAR) - San Jerónimo, Tacumbú

November 25, 2016 in Paraguay ⋅ ☁️ 24 °C

De meest toeristische wijk van Asunción. Felgekleurde gevels, pittoreske straatjes, in elk derde huis wordt iets verkocht. We komen er geen enkele toerist tegen. Ook het panoramisch uitkijkpunt is vandaag gratis maar leeg. De rest van de wereld moet Paraguay nog ontdekken. Er is dus nog tijd om de stoep aan te leggen. Dankzij onze Franse gastheren vinden we ook de mooiste plaats voor de ondergaande zon.Read more

• Asunción (PAR) - Locals

November 26, 2016 in Paraguay ⋅ ⛅ 32 °C

De meeste Paraguayanen doen het rustig aan en sluiten de boel tijdens de siesta. Een hoog tempo houden ze er niet op na. Ze vullen de dag door hun schoenen te laten poetsen, te wachten op klanten, te wachten op de bus. Ze vullen hun maag vooral met vettig vlees, liefst besteld al wachtend in de auto. Met de avond valt er al eens een uitzondering uit de lucht. Bomenklimmen voor stroom, of brullen voor vrouwenrechten.Read more

• Encarnación (PAR)

November 27, 2016 in Paraguay ⋅ ☁️ 25 °C

Zaterdagavond, alle hotels zitten vol met sportievelingen. De marathon is voorbij, iedereen is aan het feesten. 's Anderendaags alles dicht, niemand op straat, het lijkt een spookstad. Naast de toeristen zijn ook de Paraguayanen spoorloos. En naast het voetpad is ook de riolering niet af. Wolkbreuk en alles loopt onder. De Belgische frituur, inclusief vol-au-vent, abdijbier, schoonmoeder en papegaai maakt veel goed.Read more

• Ciudad del Este (PAR)

November 30, 2016 in Paraguay ⋅ ⛅ 26 °C

Noodzakelijk kwaad. Zelfverklaarde supermarkt van Latijns-Amerika, in stand gehouden door stroom van een gigantische dam. Chaos als kernwoord. Grenspost midden in het centrum, casino's, shoppingcenters, namaak. Gierende banden, schallende boxen, kamikazebus. Onze taxichauffeur rijdt een hond overhoop. Het raadsel is opgelost. Je zou voor minder terugdraaien als je hier Paraguay binnenkomt.Read more

• Tati Yupi, Saltos del Monday (PAR)

December 3, 2016 in Paraguay ⋅ ⛅ 25 °C

Gevlucht uit de drukte. Na een bureaucratisch parcours mogen we gratis eenzaam kamperen in een reservaat aan het stuwmeer. De muggen, motten en mieren zijn er ook gratis. Als je het vriendelijk genoeg vraagt mag je er ook gratis gaan wandelen. De watervallen aan de andere kant van de stad zijn wel betalend. Ons tentje staat er opnieuw alleen.Read more

• Foz do Iguaçu (BRA)

December 5, 2016 in Brazil ⋅ ☀️ 27 °C

Brazilië, al vinden we allebei dat het niet echt meetelt. We cirkelen rond het drielandenpunt en steken elke dag minstens één grens over. Best wel wennen aan de westerlingen. Zoals praktisch iedereen zijn we hier om de watervallen te bezoeken. Vandaag de Braziliaanse kant, dus weinig volk en tijd genoeg. Indrukwekkend, ook al is het maar het topje van de ijsberg. Morgen nog wat dichterbij.Read more

• Puerto Iguazú (ARG)

December 6, 2016 in Argentina ⋅ ⛅ 28 °C

Vroeg uit de veren. We blijven in de ban van de watervallen. Van ver, van dichtbij, langs boven, langs opzij, er onder. Aan de Argentijnse kant is de ervaring nog completer, al lijkt het ook meer op een pretpark. Er wordt ons afgeraden om het te proberen te beschrijven, wegens onmogelijk. Daar is iets van. Hoogtepunten zijn de Garganta del Diablo (keel van de duivel), en de speedbootjes.Read more

• Caacupé (PAR) - Día de la Vírgen

December 8, 2016 in Paraguay ⋅ ☁️ 22 °C

Pelgrimstocht naar het belangrijkste bedevaartsoord voor de Paraguayanen. Duizenden Paraguayanen, te voet, met de fiets, met de motor, met de bus. Weg afgesloten, geen vervoer, stormweer, alles doorweekt. Holst van de nacht en de camping dicht. We zetten de tent bij de gastvrije garagist aan de overkant. Geweldige ervaring, maar voor het gewijd water zullen ze andere kopers moeten zoeken.Read more

• Paraguarí (PAR)

December 9, 2016 in Paraguay ⋅ ☁️ 24 °C

Geïmproviseerde, impulsieve stop. Geen zin in een lange busrit, eerst opdrogen vooraleer we doorreizen. Veel leuker om hier door de hotdogverkoopster gegidst te worden. Zo krijgen we een beeld van het leven in een kleine stad, waar de motors alomtegenwoordig zijn. Wat zijn ze toch nieuwsgierig en gastvrij. Knap uitzicht vanop de Cerro Peró. Wel wat veel selfies en veel te veel bas in de koffer.Read more