• Toon en Tine

Zuid-Amerika 2016-2017

Toon en Tine tarafından 136 günlük bir macera Okumaya devam et
  • Unduavi (BOL) - Camino de la Muerte

28 Şubat 2017, Bolivya ⋅ ⛅ 16 °C

Vroeger de gevaarlijkste weg ter wereld, maar sinds er een asfalten alternatief is nog voornameijk door wielertoeristen gebezigd. Zeventig kilometer, maar zo goed als allemaal omlaag. Beginnen bij zichtbaarheid nul, in de ijskoude regen en de mist in het hooggebergte. Kronkelend langs watervallen en afgronden. Eindigen in de hete en vochtige jungle. En vooral niet te veel nadenken of links naar beneden kijken onderweg.Okumaya devam et

• Copacabana (BOL)

2 Mart 2017, Bolivya ⋅ 🌙 3 °C

Eindelijk nog eens vis, en dan nog uit het Titicacameer, een begrip uit de atlas. Copacabana is voorzien op toeristen die per boot naar de eilanden willen. We ergeren ons er aan de proppers. Na een korte klimtocht met het nodige gepuf krijgen we een mooi uitzicht op het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Wie beter voorbereid is neemt gewoon de trap.Okumaya devam et

• Isla del Sol (BOL)

3 Mart 2017, Bolivya ⋅ ☀️ 12 °C

Merkwaardig leeg, net als onze portefeuilles. Het lijkt wel of we het eiland voor ons alleen hebben. Blijkbaar is het laagseizoen, en kiezen de meeste mensen ervoor om hier niet te overnachten. Bucolische dorpjes, incaruïnes, lage prijzen en een fantastisch uitzicht in de beide richtingen vanop de bergkam. De afwezigen hebben ongelijk.Okumaya devam et

• Lima (PER)

12 Mart 2017, Peru ⋅ ☀️ 27 °C

Oude bekende. We logeren pal in het centrum. Vooral de verschillen met acht jaar geleden vallen op. Grotere bussen en officiële bushaltes bijvoorbeeld. Of de wegmarkering die nu weliswaar gerespecteerd wordt. Ondertussen maken we (Tine) lol met een Peruviaanse vriendin, of zien we (Toon) door één of andere bacterie vooral de binnenkant van het hotel.Okumaya devam et

• Pastoruri (PER)

14 Mart 2017, Peru ⋅ ☀️ 27 °C

Toch maar terug de Andes in. Dagje geduld voor de vierdaagse trekking van start gaat. Als opwarmer maken we een daguitstap naar een gletsjer op vijf kilometer hoog. Poseren naast de reuzencactussen en de gezonnebrilde lama's slaan we over. Korte klim naar de eeuwige sneeuw, maar wel bevroren vingers en tenen. Mooi meegenomen, en helemaal de moeite waard.Okumaya devam et

• Parque Huascarán (PER) - Taullipampa

16 Mart 2017, Peru ⋅ ⛅ 29 °C

Ezels genoeg, maar de drijvers zijn te koppig om te werken. Met als gevolg dat de afstanden 's anderendaags verdubbelen. Het resultaat voor ons is meer dan 1300 meter omhoog dan 20 kilometer lang afzien en zwoegen. In een onvergetelijke omgeving, dat wel. We vertrekken 's morgens vroeg, gaan diep in het rood, en komen volledig uitgeput aan bij valavond.Okumaya devam et

• Parque Huascarán (PER) - Llamacorrál

17 Mart 2017, Peru ⋅ ⛅ 29 °C

Weinig tijd om te recupereren. Korte en vooral koude nacht in ons tentje op meer dan vier kilometer hoog. Andere wereld als we wakker worden en de kampplaats niet meer door wolken omsingeld is. De dag begint met een stevige, zuurstofarme klim naar de bergpas. Zo steken we door naar een andere vallei. Godzijdank gaat het vanaf dan alleen nog maar bergaf.Okumaya devam et

• Huaraz (PER)

20 Mart 2017, Peru ⋅ ⛅ 26 °C

Ontnuchterend nieuws bij onze terugkomst. Blijkbaar ligt het land plat door apocalyptische overstromingen en modderlawines. Balen omdat alle uitwegen afgesloten zijn, en we hier voor onbepaalde duur vastzitten. Een blik op het lokale nieuws leert ons relativeren. We hebben genoeg te eten, drinkbaar water, elektriciteit en vooral vaste grond onder de voeten.Okumaya devam et

Gezinin sonu
    20 Mart 2017