- 旅行を表示する
- ☀️ 18 °C
- 海抜: 海水位
オランダAmsterdam52°22’31” N 4°52’52” E
Olbia/Amsterdam

Een dag voor we vliegen varen we naar Olbia. Het eerste stukje kunnen we nog zeilen en het is water prachtig turquoise en helder. Hoe meer we in de buurt van Olbia we komen hoe donkerder en troebeler het water wordt. Het laatste stuk moeten we helaas op de motor doen want de wind is pal tegen en we moeten door een smalle vaargeul waar ook de grote ferries die het eiland met het vaste land verbinden doorheen varen. In de Marina d'Olbia worden we goed geholpen door de marinero's. De plekken tussen de twee steigers zijn erg smal. Met een flinke wind en zonder boegschroef kunnen we de draai om netjes tussen de twee al aangemeerde boten te passen, net niet maken. De marinero geeft ons met zijn tender net dat extra zetje dat we nodig hebben. Bart zegt dat hij nu voor het eerst heeft gedacht "hadden we maar een boegschroef". Maar die gedachte verdwijnt alweer snel hoor ;)
We maken de boot klaar om de volgende ochtend vroeg naar het vliegveld te gaan. De luxe marina heeft een shuttle service, maar onze vlucht vertrekt te vroeg voor deze service. Nouja, naar het vliegveld lopen is ook wel eens een leuke ervaring. Zeker als je er dan met een minuut of twintig ongeveer al bent.
Op Schiphol staat mama ons op te wachten. We geven haar een dikke knuffel terwijl we lang zal ze leven zingen, ze immers vandaag al echt jarig al is het grote feest pas zondag. Die avond eten we samen met papa en mama, Lennert en Annet en Bart en ik heerlijke sushi op het balkon bij mijn ouders. Het zonnetje hebben we meegenomen uit Sardinië en het is heeeerlijk weer. Ik heb de komende dagen niet behoefte aan lekker bij mijn ouders zijn + een heel gezellig uitje met mijn Amsterdamse vriendinnen en een logeerpartijtje bij mijn maatje. Ohja en een onverwachte dag met mama samen in het FOAM museum, opeens allerlei tuinen van de Amsterdamse grachtenpanden + dat ik onder de 18 word geschat waardoor we gratis een grachtenpand museum in kunnen.
Bart daarentegen gaat komende dagen op social tour. Etappe 1 bestaat uit de auto van mijn broertje in komen. De sleutel doet een beetje raar dus soms kom je er niet in en soms kan ie niet meer op slot. Maar Lennert zorgt voor een nieuw batterijtje en Bart heeft dagen lang plezier van de good old Aygo. Al in de vroegte vertrekt hij vrijdag ochtend naar zijn bonus oma Paula. Helaas hebben we haar 90e verjaardagsfeestje gemist, maar zo kan Bart het toch nog een keertje vieren. Daarna door naar zijn eigen mama voor een gezellige middag en avond. De volgende dag staat er een koffie afspraak met een oude vriend op de planning in Oisterwijk om vervolgens door te rijden naar Hoorn. Daar geeft een vriend van Bart een vertrekkersfeestje omdat ook zij (ondertussen) vertrokken zijn voor een zeilend avontuur! Maar hij kan niet te lang blijven want het volgende evenement staat alweer op de planning: een borrel en gezellige avond bij zijn Lemsteraak wedstrijd en vooral ook vriendenteam.
De volgende ochtend zien we elkaar pas weer, na 48 uur van elkaar gescheiden te zijn geweest sinds hele lange tijd. Het was wel eens lekker om weer zo ons eigen ding te doen, maar toch vooral ook weer heel leuk om elkaar daarna weer te zien. Die zondag is het de dag van het grote feest. Maar eerst nog een papa dag ontbijtje van bosbessen pannenkoeken. Mama weet alleen dat er vandaag een feestje voor haar is en wie er komen, maar waar en wat hebben we op de een of andere manier nog geheim kunnen houden. Papa, Lennert en Bart gaan al wat eerder om alles klaar te maken. Mama en ik nemen later de taxi en rijden via een prachtige route over de grachten van Amsterdam richting de bestemming: Cafe de Jaren in Amsterdam.
Onze taxi is zo snel dat we uiteindelijk toch nog iets te vroeg aankomen en er nog niet zoveel mensen zijn, maarja niets aan te doen. Het wordt een heerlijke avond met speeches, een swingende band, voetjes van de vloer, lekker eten en vooral heel leuk om al die mensen weer (eens) te zien. Omdat mama zo van bloemen houdt hebben we iedereen gevraagd 1 bloem mee te nemen. Dat zorgt nog voor genoeg plezier de dagen erna. s Avonds zijn we allemaal te moe om er wat mee te doen maar de volgende dag geniet mama van haar eigen bloemenwinkel en wij genieten mee.
Bart heeft er dan ondertussen alweer een lunch met een vriend opzitten terwijl ik nog een lekkere dag samen met mijn ouders heb. S avonds eet ik samen met de familie nog heerlijk Surinaams terwijl Bart voor het eerst Nout, zijn opdrachtgever, ontmoet. Zo hebben we allebei een heerlijke week in Nederland, allebei op onze eigen manier.もっと詳しく