• Vulcano: Spiaggia del Cannitello⚓

Aug 4–6 in Italy ⋅ 🌬 27 °C

De tocht van het vaste eiland (Sicilië) naar onze eerste stop op de Eolische Eilanden, Vulcano, is 65nm. Omdat de wind pas vanaf een uur of 9 begint met blazen heeft niet zo veel nut om heel vroeg te vertrekken. Dus rond een uur of 9 varen we uit. Er is nog niet veel wind, maar genoeg wind, die ruim binnenkomt, om meteen te zeilen! We beginnen met nog niet zo veel wind en kleine rustige golven. Naarmate de dag verder nemen de wind en golven beide toe. Vanaf 14 uur gaat de wind écht aan en dus varen we opeens stabiel tussen de 6 en 7 knopen, met zelfs uitschieters van 8 als we van een golf af surfen.

Als we rond Cefalu varen, waar we helaas dus aan voorbij gaan, vaart er net een andere zeilboot vlak voor ons uit. Het lijkt erop dat ze naar hetzelfde eiland en misschien zelfs dezelfde ankerplek gaan als wij. Oftewel de race is begonnen. Niet dat de race veel voor ons verandert. Onze koers is goed, de zeilen staan goed en Pascal onze stuurautomaat doet het fantastisch. Dus wij lezen tijdens deze wedstrijd lekker en boekje en ik schrijf een paar footprints.

Als we in de buurt van het eiland komen, als het al begint te schemeren, komen we met onze koers opeens te laag uit, onder het eiland. Gelukkig komen we er redelijk op tijd achter en kunnen we koers aanpassen. De andere boot heeft een veel noordelijkere koers gekozen en ondertussen zijn we ze al een flink stuk voorbij. Als we aankomen bij het eiland is het ondertussen donker donker geworden. Dat wordt dus ankeren in het donker. We hebben twee ankerbaai opties. Als we de eerste naderen zien we de ankerlichtjes bovenop de maatjes flink heen en een weer zwaaien, dat ziet er niet zo lekker uit. Dus we varen door.

In de volgende baai lijkt het iets rustiger te liggen. Er liggen al een paar andere boten voor anker waaronder een motorboot met veel lichten aan. Aangezien de maan ook al bijna vol is hebben we goed licht en zicht en vinden we al snel een plekje. Morgenochtend maar kijken of we niet in posidonia liggen. De andere zeilboot vaart ook deze baai binnen en vindt een plekje naast ons. We hebben het nog even over de heerlijke zeiltocht voordat wij na een anker biertje heerlijk gaan slapen.

Als we wakker worden, blijken we in zeegras te liggen dus we moeten verplaatsen (dat we uiteindelijk pas an het eind van de dag als de baai wat leger is). Nog voor we ontbeten hebben worden we al bij onze buurboot, onze tegenstander van gisteren, uitgenodigd voor een kop koffie of thee. De buurboot blijkt een Amel Sumaro (zo ongeveer dé meest zeewaardige cruiser boot die er is) van James te zijn en die hebben wij toch maar mooi ingehaald gisteren😏 Ze beschuldigen ons er zelfs er van dat we de motor aan hadden gezet, maar dat konden we mooi ontkrachten. Het is gezellig dus we blijven wel een paar uur hangen. Op een gegeven moment komen Jet en Vanessa (Alize) ook de baai in. Zij hebben de afgelopen week met James opgetrokken en wij herkennen hun nog uit Sines, waar we een keer die heerlijke kip voor ze hebben gehaald.

De rest van de dag zijn we lekker aan boord en in het water aan het ontspannen. We halen ook Bart's hechtpleisters eraf. We zijn erg tevreden over onze EHBO skills, de wond is heel mooi geheeld.