• Meganisi: Ormos Limni 🇬🇷⚓

Aug 31–Sep 1 in Greece ⋅ ☀️ 26 °C

Onze vrienden van Simon-Hendrick liggen al tijdje hier rond de Ionische Eilanden en we kijken ernaar uit om ze weer te zien. Dus verkassen we naar ons tweede eiland, Meganisi. Het is geen champagne zeilen maar heel vlagerig en opkruizend hoog aan de wind. Maar we schieten wel vooruit, totdat de wind er tussen de eilanden er weer even mee op houdt. Dat is iets waar we aan zullen moeten want dat gebeurt hier vaker. Als we bijna bij de baai zijn krijgen we te horen dat de hulptroepen al zijn uitgerukt en in de dinghy op ons wachten.

Ze komen ons helpen om voor het eerst op zijn Grieks te ankeren. Dat betekent dat je anker in redelijk diep water uitgooit, naar achteren vaart richting het land en vervolgens twee lijnen van je boot naar achteren om een rots of een boom op het land vastmaakt. Ik stap in de dinghy aan boord bij de familie en ik knoop de lijnen alvast vast. Daarna word ik terug naar Bart en de Nimrod gebracht, gooien en het anker uit en krijgen we ons geprepareerde lijnen weer terug. Die zetten we vervolgens strak en dan liggen we. Of nouja, we maken nog wat anti-rat gereedschap met plastic bordjes die we om de lijnen die naar het land gaan bevestigen. Dan liggen we echt en is het tijd voor knuffels en een welverdiende zwempartij.

Die avond hebben we nog een tonijn feestmaal bij de Simon Hendrick aan boord. Mirjam heeft een heerlijke borrelplank gemaakt, Bart bereidt tonijn steaks op de bbq en ik maak Vietnamese loempia's gevuld met de tonijn en lekkere groenten en tonijntartaar. Het is weer ouderwets smullen en gezellig. Weer moe en voldaan gaan we lekker slapen. De volgende dag varen we, een paar uur later achter de Simon Hendrick aan.