• Lefkada: Nydri/Vlicho IV ⚓

Oct 1–4 in Greece ⋅ ☀️ 21 °C

Vanaf donderdag is er harde wind voorspeld, dus gaan we op woensdag alvast weer terug naar Nydri en Vlicho. Wij vertrekken s ochtends en liggen al vroeg in de middag op een mooi plekje weer in de baai. Naarmate de de tijd verstrijkt wordt de baai steeds voller en voller. Ook de Equinox komt op een gegeven moment weer bij ons liggen.

Ondertussen weten we dat de eerste harde wind al voor vanavond is voorspeld. Rond een uur of 20-21u komt er vooral harde regen en daarmee wat wind. De wind komt niet boven de 21 knopen, maar toch staan we buiten paraat. We horen wat geschreeuw en een paar boten voor ons lijken problemen te hebben. Gelukkig wordt het een stuk voor ons al opgelost en hoeven we niets te doen.

Op donderdag regent het de hele maar dan ook de hele dag. De wind valt weer mee, maar het is door en door nat. We ontdekken een barst in één van onze ramen en we vullen een aantal bakjes met het water dat daardoor naar binnen komt... Achja, dat lossen we wel weer op als het weer een beetje droog is. Vrijdag vraagt Equinox of we mee gaan naar de watervallen. Of we daadwerkelijk een waterval zouden zien was nog even de vraag, maar door de vele regen de afgelopen dagen hebben we goede hoop. In korte broek, tshirt en trui gaan we op pad. We hebben wel gedacht aan water en snacks, maar niet aan regenjassen😅 Die waren wel handig geweest. Het begint weer flink te druppen en ik mag de jas van Renzo lenen. Op een gegeven moment gaan we toch maar even schuilen. Vervolgens weer op pad en dan weer even schuilen.

Maar de wandeling is prachtig. Door het veranderende weer de afgelopen tijd is het in een week opeens herfst geworden. De bladeren verkleuren en vallen en we zien weer dingen bloeien na maanden van droogte. Bij de waterval aangekomen, zien we een klein mini stroompje, maar het stroomt! In de miezer lopen we terug en omdat we er toch langskomen pakken we het enige vrije tafeltje bij onze lievelings gyros tent 🤤

Wij gaan morgen door richting het Corinth Kanaal terwijl Equinox over een paar weken voor de winter naar huis vliegt. Dus sluiten we onze leuke tijd samen nog af met een spelletje Catan en een borrel voor we afscheid nemen: tot ergens een volgende keer 👋🏽