Satellite
Show on map
 • Day36

  Tasmania

  March 10, 2015 in Australia ⋅ ☀️ 20 °C

  Hallo! Vorige week maandag ben ik vertrokken naar Tasmanie. Het is een drukke week geweest; heeeel veel dingen gezien.

  De eerste dag ben ik voornamelijk in Hobart geweest. Ik kwam in de middag aan, dus ik heb een beetje rondgelopen. De stad is eigenlijk best klein, kleiner dan ik had verwacht. Via Facebook had ik mensen leren kennen die nog travel mates zochten voor Tasmanie (is goedkoper ivm auto huren) en die heb ik 's avonds ontmoet. Het was de eerste keer dat ik echt zoiets deed en het was een beetje wennen (vooral omdat de 2 meiden die avond -en de hele roadtrip door- Duits tegen elkaar praten waar ik bij zit). Ik was dus best moe en geirriteerd die avond, tot ik in de huiskamer van het hostel zat en iemand aan iedereen vroeg ' excuse me, is there someone who has no plans for tonight and who wants to go see the Foo Fighters?'. Ik zei dat ik ze heeeel graag wilde zien, toen zei hij dat ik moest bieden op een kaartje. Ik had al wel door dat hij gewoon het kaartje kwijt wilde en zei 5 dollar, toen zei hij dat het goed was. Alleen toen ik in m'n portemonnee keek zag ik dat ik geen 5 dollar had (wel meer, maar ben niet gek) en toen heb ik een gratis kaartje gekregen!

  Normaal slaan de meeste artiesten Tasmanie over omdat het zo klein is. De zaal was voor ongeveer 1000 man en het was echt een heel goed concert! Ze speelden al de bekende liedjes, ik stond heel dichtbij, en het was natuurlijk gratis :).

  De volgende dag (dinsdag) begonnen we aan onze roadtrip. We gingen naar Port Arthur en hebben daar in de buurt ook heel veel mooie dingen gezien. Tasmanie is sowieso heel mooi. Overal bergen, blauwe lucht, waterval hier, prachtig strand daar. Heerlijk relaxend!

  Woensdag zijn we naar Maria Island gegaan. Daar moesten we heen met de ferry, en het is een klein eiland zonder auto's. We hebben daar lekker aan het strand gezeten en een aantal wandeltochten gemaakt.

  Donderdag was tijd voor het Freycinet national park. Staat bekend om Wineglass Bay en hele mooie natuur. Het was niet gelogen. Wat ze er jammer genoeg niet bij vertellen is dat je, om de wineglass bay goed te kunnen zien, eerst een roteind omhoog moet lopen. Ik moest praktisch aan de beademing toen ik boven stond. We kwamen ook een charmante Australier tegen die mij en de 2 Duitsers vroeg waar we vandaan kwamen, toen ze Duitsland zeiden reageerde hij met 'oh, I won't mention the war', toen ik zei dat ik Dutch was zei hij 'You're forgiven'. Vage kerel. 's Avonds konden we ergens slapen met een prachtig uitzicht, het strand was 5 minuten lopen en 's ochtends hebben we een heerlijke kop koffie gedronken met uitzicht op het strand en de zon op ons gezicht. Die dag hebben we ook in totaal 6u gelopen, dus dat was een heerlijke beloning.

  Vrijdag hebben we rustig aan gedaan en zijn we naar bay of fire gegaan. Dat is een strand en wordt zo genoemd om de eerste 'ontdekker' van dat strand heel veel vuur zag. Later bleken dat de aboriginals te zijn. (Fascinerend feitje van vandaag.)

  Zaterdag was een beetje een rotdag. Tot dan toe hadden we heel veel geluk gehad met het weer, maar zaterdag gingen we naar een berg wat meer in het westen van Tasmanie ligt. Ze zeggen over het wesen vaak dat het ongeveer 300 dagen per jaar regent daar. We wilden naar Cradle mountain gaan, zijn daar ook uiteindelijk heen geweest, maar konden bijna niets zien vanwege regen en mist. Daar hebben we een beetje rondgelopen maar verder was er jammer genoeg niet veel te zien. Ik kan wel geloven dat het een hele mooie plek is als de zon echt schijnt.

  Zondag zijn we weer naar een national park gegaan (Tasmanie bestaat praktisch alleen maar uit national parks). Weer een aantal wandelingen gedaan, maar tegen die tijd waren we allemaal best moe :-).

  Gisteren zijn we naar Bruny Island geweest, daar konden we wel heen met de auto op de ferry. Het was prachtig daar. Heerlijk weer. Het is best grappig, want volgens mij is het eiland ongeveer 100km lang, dus eigenlijk best groot in Nederlandse begrippen (denk ik?). Daar veel rondgereden en gelopen, het zag er allemaal heel ouderwets uit. Was ook weer heel mooi.

  Vandaag hebben we de auto teruggebracht, morgen gaan de Duitsers weg en donderdag vertrek ik weer naar Melbourne voor 1 dag voordat ik zaterdag naar Nieuw Zeeland vertrek.

  Zo. Jullie zijn zeker wel blij dat ik eindelijk eens een computer heb :P ben vaak te lui om op m'n tablet alles te typen. Ik heb er alleen bijna een halfuur over gedaan (dus ik verwacht dat jullie minimaal een halfuur over het lezen doen).

  Tot over ongeveer 3 weken! Oh, 18 maart is een belangrijke dag die jullie allemaal in jullie agenda mogen noteren want dan ga ik naar de Lord of the Rings / Hobbit filmset :D!

  Groetjes!

  p.s. die eerste foto wilde ik nemen dat t leek alsof ik aan een klif hang, maar werkt niet zo goed
  Read more