• Carrion de los Condes

October 10, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C

En lång dag på 43 kilometer och 10.5 timmar på platt mark.

Vaknade redan 05:15 så då kunde jag lika gärna gå upp och äta frukost som jag hade kommit ihåg att köpa igår då jag visste att det var långt till ett öppet café idag. Öppnade dörren för att gå strax efter 06:00 och såg att det regnade lätt så det blev regnjacka på innan man gick. Och strax efter jag lämnat byn så slutade regnet och gick sedan direkt över ett litet berg, dagens mest jobbiga bit för resten är i stort sett platt resten av dagen.

Dök upp i nästa by efter 10 kilometer och allt var så klart stängt, så det fick bli en banan innan man fortsatte 8 kilometer till nästa by där man äntligen kunde få lite kaffe. Var där runt 10 och det satt fortfarande folk kvar som inte ens hade börjat gå för dagen.

Efter ett tag efter denna by dyker det upp något rätt märkligt egentligen för att vara mitt i Spanien bland slätterna och det är en gammal kanal man går längs med och sedermera även en gammal sluss. Man kan fortfarande åka båt en bit på kanalen om man vill. Tanken med kanalen var en gång i tiden att den skulle komma ut i Atlanten men det blev aldrig klart.

Blev sen lite mat inköp i nästa by efter 25 kilometer innan man gav sig av på dagens sista sträcka med fortfarande pigga fötter i kylan. Antingen 12 eller 18 kilometer till att gå. Men kroppen kändes bra och magen välfylld så jag gick och gick mestadels på ändlösa raksträckor bredvid vägen och efter 12 kilometer och ingen synlig på boendet där tänkte jag att då kunde jag lika gärna fortsätta 6 kilometer till in till en större by. Var framme 16:30 och fick en säng på ett ställe utan våningssängar. Men jag fick 8 spanjorer på rummet och de pratar ju hela tiden jag varit där, hoppas de somnar tidigt. Annars gör nog jag det för är rätt trött nu ikväll när jag skriver detta.

När jag fått min säng gick jag ner på innergården för att äta lite av det jag hade i ryggsäcken och då träffade jag även en svensk dam som bor på samma ställe. Börjar bli många svenskar man mött snart.

Funderar på att sova lite längre imorgon om det går för spanjorer och ta en något kortare dag.

Provar även att lägga in en film på en man som inte gick lika lätt som jag. Det är nästan så vandrarna går och även jag själv går här om kvällarna efter en hård dag och ont överallt.