• Bercianos del Real Camino

October 12, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 16 °C

23 kilometer på 6 timmar, blev en kort dag på Spaniens nationaldag.

Var iväg 06:30 då det blev tidigt till sängs igår efter middagen igår ihop med svenskan. Det började bra men kyligt så det blev både mössa och vantar på idag. Hittade ett öppet café redan efter 5 kilometer där man kunde värma upp sig lite. Så det flöt på fint på morgonen mestadels bredvid en väg fram till monumentet som visar att man gått halvvägs mot Santiago. Var ingen som kunde ta kort på mig så jag fick göra det på egen hand.

Var strax därefter inne i Sahagun en lite större stad och där förstod man att det var nationaldag idag. Allt stängt nästan men lyckades hitta en liten affär som var öppen så man i alla fall har till frukost imorgon. Lämnade stan och kände hur det gick trögare och trögare att gå tack vare en blåsa mitt under foten som jag hade fått igår.

Tanken var egentligen att gå till nästa by men med tanken på att allt är stängt och mina fötter och nästa by inte har några boenden som serverar mat och är en rätt liten by tänkte jag att det är bättre att stanna stanna där jag är nu för här serverar de mat samtidigt som svenskan också skulle bo här i natt. Samtidigt är det 3:e natten utan våningssängar vilket är skönt att slippa klättra i mitt i natten. Jag som är liten och verkar rörlig får alltid överbädden oavsett hur ont i fötterna man än har. Det var jag som rekommenderade att hon skulle bo här för jag bodde här sist jag gick.

Så jag hoppas fötterna är piggare imorgon efter dagens "vilodag" så man kan gå lite längre imorgon.