• Villavante

October 14, 2022 in Spain ⋅ ☀️ 23 °C

31 kilometer på 7.5 timmar och många svenskar på leden idag.

Tog det väldigt lugnt på morgonen idag och åt frukost på boendet. Ja så mycket till frukost var det inte. Mariekex med marmelad till och kaffe/ te. Så det blev en kopp kaffe i alla fall innan jag gav mig av 07:30. Var väldigt mycket folk som lämnade denna tid så det var bara att följa strömmen.

Hade väldigt mycket folk efter mig när man kom fram till en gångbro som var avstängd. Där fanns en karta som visade vilket håll man skulle för att komma tillbaka på leden. Men det verkade som att de nufleästa inte läste lappen för där stod de med sina telefoner och undrade var de skulle hän istället för att titta i verkligheten. Inte första gången detta händer. Ibland har folk frågat mig efter vägen trots att de står bredvid en stor gul pil stirrandes i telefonen. För efter det hade jag inte många efter mig.

Kom sen ut ur Leon och ut på den öde landsbygden igen. Pausade sen efter någon timme vid ett litet torg och då kom det helt plötsligt fram en man och frågade om jag var svensk så det var ett oväntat möte med en värmlänning som jag inte hade sett innan. Gick sen till nästa by där jag hade tänkt stanna egentligen men tyckte det var för tidigt att stoppa redan 12:30 och kroppen kändes bra. Så jag ringde och bokade plats i nästa by 10 kilometer framåt, dit även värmlänningen skulle.

Så det blev en dricka utanför byns minimal affär innan jag fortsatte igen. Kom ut på en väldigt rak väg och bara gick ett tag när jag gick förbi en ensam dam som helt plötsligt frågade om jag var svensk. Så det var svensk nummer 2 idag och hon var också på väg till byn jag bor i dag. Men ju längre man gick längs vägen ju tråkigare blev det. Kollade kartan och insåg att det var 7 kilometer till nästa kurva. Tillslut fick jag sätta igång radion och lyssna på nyheterna för att tänka på något annat. Dessa raksträckor är mer jobbiga för huvudet än för kroppen. Förra gången jag gick här gick vi här på morgonen när det var mörkt när man inte kan se så hur långt det är och det känns mycket bättre.

Kom äntligen fram till kurvan och kunde pusta ut lite på en rastplats. Men inte blev det bättre på slutet för det avslutades med 3 kilometer raksträcka på en dålig grusväg innan man äntligen kom fram 15:00. Så nu är vi 3 svenskar på byns ända boende vilket nog inte händer varje dag.