• Molinaseca

October 16, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 23 °C

32 kilometer på 9 timmar med ett stort berg ivägen.

Det blev den bästa natten hittils i tältet med ingen som störde och svalt och skönt. Så jag var iväg strax efter 06:00 med både dunjacka och byxor då det var riktigt kallt och gick sedan 7 kilometer på vägen till nästa by för frukost. Sen var det bara uppförsbacke och mer och mer dimma längs vägen till nästa by där man möttes av en sovande snarkande hund på vägen. Folk stod bara och skrattade rund hunden.

Behövde inte gå långt efter byn förrän man var ovanför dimman men istället så blåste det friskt uppe på toppen av berget. Gick förbi korset där man ska lämna en sten man tagit med hemifrån men hade ingen med mig. Här är tillräckligt med sten ändå. Blev sen åter shorts och t-shirt när man kommit undan vinden och solen kom fram.

Hade sen drickapaus i nästa by och där satt även ett svenskt par som gick här för första gången. Så det var roligt att prata svenska igen. Vi följdes åt en bit neråt byn där vi bor nu. Visade dom vägen ner som är bäst för fötterna dvs vägen och inte att följa leden ner som är brant och stenig. Så vi var 4 stycken som tog vägen vilket kanske inte är helt lämpligt då vägen är både smal och krokig. Såg inga andra som gick detta håll. Mannen som hängde med oss ner var i alla fall nöjd när jag mötte honom på byn senare. Svenskarna har jag inte sett