• Trabadelo

October 17, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 19 °C

41 kilometer på 9.5 timmar och spring i bena.

Vart en lyckad middag kvällen innan för jag satt där och väntade på maten så kom även svenskarna in som jag pratat med innan under dagen och en norrman hamnade vid samma så vi hade en riktigt bra middag ihop.

Kom iväg 06:20 och sen hann jag inte många metrar innan det började regna så det var att ta på regnkläder. Hade regn i ca en och en halv timme till stan Ponferrada där det blev en söt frukost. Blev sen mindre vägar efter stan och där gick jag förbi en äldre herre som gick barfota. Kall blöt asfalt måste vara skönt att gå på.

Efter ännu ett matstopp blev det till att gå bland vingårdar ett tag. Gick även förbi en svensk som körde om mig för ca 10 dar sedan. Han var lika pratglad som förra gången. Blev 5 ord idag... Kom sen in i byn jag hade tänkt stanna idag efter 31 kilometer men kände att det var för tidigt att stanna 12:30 då kroppen var i bra form samt mulet väder så det var bara att gå vidare efter ett besök på mataffären.

Blev sen att gå bredvid en väg och en motorväg i närheten så de så sista milen är rätt ointressant. Men jag hade en liten chokladbit efter 5 kilometer i en liten by. Där mötte jag en äldre dam som undrade om boende där men jag sa till henne att detta var stängt och att hon skulle fortsätta 5 kilometer till. Hon gillade inte mitt svar då hon var rejält trött men hon fick nog bita ihop och gå sista biten.

Kom tillslut fram till dagens ställe fortfarande rätt pigg och fick sista platsen på ett ställe drivet av en dam från Australien. Här är bara 10 sängar och många gäster från Australien idag. Fick även äran att hänga upp skylten att boendet var fullt efter att jag kommit hit.

Så ikväll blir det middag på boendet och efter det lär man nog somna utan problem.