• Valenca

May 19, 2023 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

Idag hade folk bråttom iväg på morgonen så man vaknade 05:30 av att alla höll på att packa ihop sina saker så fick göra likadant.

Var iväg 06:30 efter en stadig frukost av en banan och 4 små youghurt. Hade hoppats på en kopp kaffe efter 10 kilometer men det var såklart stängt. För efter det väntade ett mindre berg att gå över. Var inte lika högt som jag kunde minnas så det gick smidigt över. Och på andra sidan berget efter att ha gått i 16 kilometer så fick jag mitt kaffe och en behövlig paus för att vila fötterna.

Gick någon timme till och hittade ett ställe man kunde få något att äta på. Så där satt man och åt något pirogliknande och funderade på hur långt man skulle gå idag. Så det slutade med att jag bokade en säng i Valenca 12 kilometer från fikastället och då var klockan 12. Bena var ovanligt pigga idag jämfört med igår så då kunde man lika gärna gå en bit till.

Med en bokad säng så kunde man bara ta det lugnt sista biten och pausa när tillfälle fanns. Kom även fram en yngre svensk tjej på ett ställe och frågade om jag var svensk med tanke på min Sverige tröja jag går i. Så vi gick en stund ihop, jag var den första svensk hon hade mött hittills. Sen skulle hon vila efter ett tag och jag fortsatte och sen skulle vi bo i samma stad men jag har inte sett henne sen.

Så ikväll bor man på samma ställe som sist och efter 34 kilometer så blev det hämtmat från affären att äta, orkar inte äta ute ikväll. Är helt slut nu efter en lång dag. Så imorgon blir det till att följa floden som skiljer Portugal med Spanien ut till kusten och därifrån vandra tillbaka till Porto kustvägen.

Själva centrum av Valenca är en stor fästning (som sista 2bilderna) med bara floden emellan till Spanien.