• Santarem

May 13, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 22 °C

Det blev hela 4 stycken som sov på ställe som jag igår.

Man var ju utvilad när man vaknade i morse och efter en ovanligt bra frukost på boendet kom jag iväg 08:30 i perfekt väder, mulet och 20 grader. Var sen bara att följa floden till nästa by. Tyvärr ser man floden knappast någon gång då de byggt en vall som skydd för högvatten.

Så istället blev det massa åkrar att titta på. Hade sen en paus på en jättegunga, enda vettiga stället att sitta på under hela dagen. Och för att göra det hela lite roligare så låg staden uppe på en höjd så sista kilometren var uppförsbacke och då skulle ju såklart solen skina.

Hade sen en runda på stan innan jag checkade in på boendet. Och där var det hela 2 personer innan mig med ryggsäck så ingen trängsel. Sen när jag duschat och lite kom mannen i sängen bredvid mig så efter lite prat så gick vi ut och hade middag ihop, en pensionär från Usa. Han hade nog sett 4 vandrare under hela dagen och jag hade inte sett någon, inte ens någon av dom jag sov ihop med igår.

Imorgon väntar 30 kilometer med lite fler möjligheter till att kunna både fika och handla mat under vägen.