• Porto

May 22, 2024 in Portugal ⋅ ☀️ 17 °C

Det blev en ännu billigare dag igår. Lyckades göra av med 18 euro totalt.

Annars var det lugnt på hemmet igår. De stängde dörren 16:30 så efter det fick man be någon ur personalen att släppa ut en och ringa när man ville gå in igen. Kom tillbaks efter min picknick vid 20:30 till rummet och då höll resten på att lägga sig och 21 så sov alla även om kollade på tv en stund till.

Så vid 05:30 började folk gå upp och plocka ihop sina saker så jag hade inget större val jag heller. Efter frukost på rummet kom jag iväg 06:30 och bland det första var att springa på en gammal svensk buss sen var det mest småvägar bland villor och någon enstaka bit längs en trafikerad väg. Förvånad över hur det fanns så mycket landsbygd där leden gick trots närheten till Porto. Passerade även den största korkeken jag sett hittills.

Var inte förrän man hade 7 kilometer kvar till och man kom ut ur en skog som gettot började. Då var det stadskörning som gällde och trängas med massa folk. Hade sen en picknick innan jag skulle gå över bron till själva Porto. Kan säga att jag var rätt ensam i shorts och tshirt idag. Det var nästan man ville ha långarmat på men det är ju lite roligare att komma i sin sverigetröja särskilt när alla andra var klädda för vintern här, i sol i lä är det skönt men annars är det ingen värme här.

Så det blev 35 kilometer idag och har inte planerat alls vilken väg jag tar imorgon. Troligtvis en omväg bara för att få tiden att gå.