• Barcelos

May 25, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 20 °C

Det var ju roligt att planera för att gå och lägga sig tidigt igår. De hade satt en bil som spelade glad portugisisk musik rätt nära boendet så det var ett jäkla liv på rummet trots öronproppar. Fick ju hålla stängt för ljudets skull så det blev varmt på rummet och låg att hoppades att musiken skulle tystna någon gång. Men började de skjuta raketer istället och lite mer musik på det. Kollade aldrig klockan men tillslut somnade jag. Filmen är från när jag skulle lägga mig.

Kom iväg 07:30 och började min vandring inåt landet. Var dåligt med pilar i början att följa och väldigt trångt på vägen när man mötte bilar, särskilt när man går med stenmurar på bägge sidorna och inte kan flytta på sig.

Och efter några timmar så var man ute på den vanliga leden som går norrut och då blev det genast mer folk. Hade sen planer på att stanna för dagen efter 20 kilometer bara för att äta på en berömd restaurang på kvällen. Nu fick det bli en lunch där istället vid 12 trots att jag normalt inte brukar äta en full måltid när jag går. Men det var gott och ägaren var glad när jag visade kort på honom när jag var där sist.

Gick sen sista kilometrarna och fick även se Peugeot 403 längs vägen. Började bli lite småvarmt på eftermiddagen innan jag kom fram till Barcelos så det har gått mycket vatten idag. Kom fram till ett boende och fick en av de sista sängarna. Roligt med en tysk dam som checkade in folk och bara pratade tyska. Vissa gäster hade väldigt svårt.... Och när jag kom ur duschen så hängde lappen med fullsatt på dörren så jag hade tur med sängplats.

Imorgon är det bara 19 kilometer att gå jämfört med dagens 30 så man kan ta det väldigt lugnt imorgon.