• Viana do Castelo

May 28, 2024 in Portugal ⋅ ☀️ 23 °C

Blev inget besök i affären igår så gick från boendet strax innan 7 för att hitta ett öppet cafe. Enda öppna hade bara några bakverk att äta så det fick bli det till frukost. Sen kom danskan med och satte sig. Så efter en snabb frukost började vi gå 07:30 och strax därefter så gick vi på varsitt håll då jag skulle gå ut mot kusten.

Sen var det till att följa floden ut och det blev bara mer öde ju längre man gick. Såg bara några bönder. Tog över 3 timmar innan jag såg några människor då kom ut i något friluftsområde och det blev lite roligare att gå. Gick förbi några restauranger som alla var stängda så jag fick nöja mig med mitt vatten i ryggsäcken.

Blev sen till att navigera genom ett villaområde en lång stund då jag inte orkade följa leden som tog massa omvägar och jag bara ville komma fram. Kom tillslut fram till Viana do Castello klockan 13 så man äntligen kunde få lite mat i magen. Gick en liten runda på stan när det plötsligt kom fram ett par och undrade om det var jag. Kände inte igen dem först men när de sa att vi åt ihop för ca 2 veckor så kände jag igen dem. Ett roligt möte.

Handlade sen mat att äta ikväll innan jag började gå upp till boendet som ligger uppe på en kulle med fin utsikt men utan restaurang på kvällen.

Hade jag vetat hur tråkig och öde vandringen var idag så hade jag inte gjort det utan tagit bussen istället . Men det blev nog en 27 kilometer totalt idag.