• Granada

November 6, 2025 in Spain ⋅ ⛅ 13 °C

Då har man hamnat i Granada.

Var jag och en spanjor till på boendet och vi startade ungefär samtidigt. Gick ifatt honom rätt fort och hittade en bar efter en timme där det blev kaffe. Och precis innan man skulle gå så kom det 2 okända vandrare och gick förbi.

Sen var det dags för ytterligare ett bergspass. Det gick uppför och uppför och gick förbi de 2 okända som visade sig vara från Spanien. Sen var det ett rätt bra tag man gick på toppen av berget.

Nere i dalen igen blev det lite olivträd innan husen började. Gjorde en omväg upp till ett kloster och det var ett bra val. För när jag gick där kring byggnaden hörde jag ett par utan ryggsäck som pratade svenska. Så vi småpratade lite, de var från Öland men spenderade vintern i Spanien.

Sen var det riktigt fint sista biten in till Granada. Tyvärr var man inte ensam längre utan man skulle trängas med turister med. Och de hade väl samma tanke om mig, konstig en som kommer med ryggsäck och stavar, man passar inte riktigt in här.

Så när jag var framme och klockan var 12 så bestämde jag mig för att stanna. För fin stad att springa vidare från. Så jag bokade in mig på ett kapsel hotell. Eget rum i den mindre skalan...

Imorgon blir det nog buss ut ur stan då det är massa förorter och stora vägar att gå bredvid. Ingen mening att gå 2 mil för ingenting.

Blev ändå 18km idag.