• Alcalá la Real

November 8, 2025 in Spain ⋅ ☀️ 14 °C

En dag som mest handlat om oliver.

Kom iväg strax innan 8 efter en kaffe i baren innan jag gick. De andra 3 som också bodde på hotellet syntes inte till så jag gav mig iväg själv.

Var rätt platt första milen sen började en 3km väldigt brant väg upp till en liten by med ett gammalt slott på toppen. Här blev det paus med en tomat smörgås. Blev ingen omväg för att titta på slottet då dagen skulle bli lång ändå.

När man lämnade byn på höjden och skulle fortsätta så insåg man att här gillar de oliver. Det ända man såg var olivträd.

Och efter 2 timmar hittade man en restaurang så det blev en tomat smörgås till. De hade även en fin gigantisk delikatesskorg man kunde vinna i jul lotteriet.

Sen var det ytterligare nån mil där man även fick se lite sparris som omväxling innan man kom fram till där jag bor. Inga boenden för vandrare här så det fick bli eget rum idag. Hörnrum med 2 balkonger. Men sitta ute är bara att glömma. Var 10 grader när jag kom fram klockan 16. Var rätt ensam om att gå i shorts här...

Blev 38km idag. Imorgon vilodag på 23km. Annars hade det blivit 48km och det är lite långt än så länge.