• Dag 2 Hirosaki: Aomori (deel 1)

29 avril, Japon ⋅ 🌧 8 °C

Onze tweede dag was regenachtig en frisjes… Toch hebben we veel kunnen bezoeken.

We bezochten zoveel dat we deze dag in 2 verschillende pinguïns moeten opsplitsen.

Onze dag begon met een treinrit naar Aomori. Aomori is een havenstad dat bekend staat voor zijn verse visvangst en appels.

We bezochten we de vis vers-/vroegmarkt. Verrassend genoeg stonk het daar absoluut niet naar vis… De stukken vis zagen er ook allemaal heel kwaliteitsvol uit.

Na de vismarkt bezochten we het Nebuta museum. Het museum brengt het Nebuta Festival heel het jaar door tot leven. Het festival vind jaarlijks plaats in augustus. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong, maar de populairste theorie is dat de optocht plaatsvond voor het verjagen van “slaapgeesten” die ongeluk voor boeren zouden brengen. Elk jaar worden er 20 praalwagens ontworpen en gemaakt. Naast de praalwagens zijn er ook traditionele dansen en liederen. Om het festival levend te houden tijdens het jaar opende ze een museum. Hier worden steeds 4 van de 20 wagens van het vorig festival tentoongesteld en vinden er optredens plaats.

Gezien dat Aomori bekend staat om zijn appels moesten we ook eens een appeltje proeven…. We bezochten A-factory, een appelcider-brouwerij. Hier proevende we 8 verschilde appelciders gemaakt met lokale appels.

Zie deel 2 voor het vervolg 😉
    En savoir plus