Dag 2 Sendai

Vandaag stonden 2 dagtrips op de planning.
Onze eerste uitstap was naar het bekende Zao Fox Village. Op basis van de online beschrijvingen verwachtten we een charmant bergdorpje waar vossen vrijLue lisää
Sendai —> Hirosaki

Op een week tijd van 35 graden naar de sneeuw… We namen de trein van Sendai verder naar het noorden.
Tijdens onze reis naar Hirosaki konden we genieten van het magische kersenbloesemfestival. InLue lisää
Dag 2 Hirosaki: Aomori (deel 1)

Onze tweede dag was regenachtig en frisjes… Toch hebben we veel kunnen bezoeken.
We bezochten zoveel dat we deze dag in 2 verschillende pinguïns moeten opsplitsen.
Onze dag begon met eenLue lisää
Dag 2 Hirosaki (deel 2)

Na Aomori keerde we terug naar Hirosaka.
We bezochten Hirosaki castle en de botanische tuinen. Het is momenteel nog te koud voor de plantjes. Dus van alle bloemen waren de rozenbloesems de enige dieLue lisää
Hirosaki —> Tokyo

Vandaag zijn we van Hirosaki helemaal naar Tokio getrokken.
Tegen de late namiddag kwamen we aan in ons hotel: een capsule hostel. Hier overnachten we 1 nachtje voor we de andere toeristen gaanLue lisää
Dag 2 Tokyo

Onze dag begon met het tegemoetgaan van de toeristen. De komende 7 dagen zullen we 3 toeristen meenemen op onze trektocht.
Daarna gingen we naar de Sensoji-tempel in Asakusa, een plek vol kleur enLue lisää
Dag 3 Tokyo

We begonnen de dag bij de Tsukiji vismarkt. We bezochten de markt zelf en wandelde daarna door de drukke toeristische straatjes waar kraampjes vol verse sashimi en gegrilde lekkernijen stonden.Lue lisää
Dag 4 Tokyo

Met goede moed vertrokken we 's ochtends richting het station. De bedoeling? Een dagtrip naar Mount Fuji. Maar Golden Week (de drukste en duurste week in Japan) besliste daar anders over. Toen weLue lisää
Dag 5 Tokyo

Onze dag in Tokio begon met een Japanse kookles. We leerde hoe je traditionele ramen, dumplings en een appelgebakje maakt. Niet alleen leerzaam, maar ook lekker!
Na het koken (en proeven) trokken weLue lisää
Dag 6 Tokyo

Onze dag begon stijlvol met een architectuur-wandeltour door Omotesando, ook wel het 'Champs-Élysées van Tokio' genoemd. We wandelden langs indrukwekkende gebouwen zoals het futuristischeLue lisää
Dag 7 Tokyo

Na het einde van vader Marcels congres trokken we, gewapend met paraplu's, jassen en poncho’s, de stad in. De regen viel uit de lucht, maar dat hield ons niet tegen. Onze eerste stop was de AoyamaLue lisää
Tokyo —> Kyoto

We begonnen de dag met het uitwuiven van onze toeristen. Daarna brachten we een laatste groet bij de park schildpadden en sprongen we op een metro richting Tokyo station.
Vanuit het station namen weLue lisää
Dag 2 Kyoto

Onze dag begon met een fietstocht richting de Kiyomizu-dera Tempel. We genoten van een panoramische uitzicht over de stad en het omringende groen.
Van daaruit wandelden we naar de Yasaka Pagode, eenLue lisää
Dag 3 Kyoto

We begonnen de dag met uitslapen.
Daarna vertrokken we richting het bekende geishadistrict Gion. Smalle steegjes met houten huisjes, zachte regendruppels op de stenen en af en toe een flits van eenLue lisää
Dag 4 Kyoto

Vandaag fietsten we 20 km door het prachtige, rustgevende Arashiyama in Kyoto.
Onze eerste stop: Otagi Nenbutsu-ji Temple, een verborgen parel vol mosbegroeide beeldjes die de volgers van BoeddhaLue lisää
Dag 5 Kyoto: Uji

Vandaag trokken we eropuit naar Uji, een charmant stadje ten zuiden van Kyoto en vooral bekend als de bakermat van matcha, de beroemde Japanse groene thee.
Matcha is ook in dit stadje hetLue lisää
Kyoto —> Hiroshima

Onze dag begon met een treinrit van Kyoto naar Hiroshima, een stad die diep getekend is door haar verleden, maar tegelijk vol leven en hoop.
Bij aankomst trokken we eerst naar Shukkei-en, eenLue lisää
Dag 2 Hiroshima

Onze dag begon met een wandeling langs de Peace Boulevard.
We bezochten het Vredesmuseum van Hiroshima, een indrukwekkend en aangrijpend bezoek dat de gruwel van de atoombom tastbaar maakt.
DaarnaLue lisää
Hiroshima —> Fukuoka

Vandaag was een rustig dagje. Onze dag begon met een treinrit van Hiroshima naar Fukuoka.
Bij aankomst konden we nog niet in ons appartementje en dus onze rugzakken nog niet droppen. Gelukkig kwamLue lisää
Dag 2 Fukuoka

Onze dag begon in het Disneyland van Fukuoka: bij Canal City, het shoppingparadijs met fonteinen, muziek en een rivier.
Daarna brachten we een bezoek aan de Kashiwa Shrine. Hier kwamen we de JapanseLue lisää
Fukuoka —> Nagasaki

Vandaag was een reisdagje. Daardoor hebben we niet heel veel sfeerbeelden.
We vertrokken met de bus richting Nagasaki. Bij aankomst bestond onze dag uit inchecken en een kapper zoeken voor Tom voorLue lisää
Dag 2 Nagasaki

Vandaag brachten we een indrukwekkend en aangrijpende dag door in Nagasaki.
We begonnen bij Hypocenter Park en het Atomic Bomb Hypocenter Monument, het exacte punt waar de atoombom in 1945Lue lisää
Dag 3 Nagasaki

We begonnen de dag bij Dejima, ooit een afgesloten handelsnederzetting waar de Nederlanders als enigen in Japan mochten handelen tijdens de Edo-periode. Nu is het een site met gereconstrueerde houtenLue lisää
Nagasaki —> Nara

Vandaag was de definitie van een reisdag.
We vertrokken s’ochtends voor een busrit van 3 uur richting Hakata. Aangekomen in Hakata hadden we 45 min voor de zoektocht naar eten voor we op de treinLue lisää
Dag 2 Nara

Vandaag kregen we een voorproefje van het weer de komende maand… Het werd 31 graden. Het warmste in Japan tot nu toe.
We begonnen in het beroemde Nara Park, waar herten vrij rondlopen. DaarnaLue lisää