Dag 3 Ha Giang

Laatste dag Ha Giang Loop.
We begonnen onze dag met een tripje naar een waterval voor wat verfrissing. Niet dat verfrissing nodig was… Het was misschien opnieuw 10 graden warmer dan de eerste dag,もっと詳しく
Hanoi —> Ninh Binh

Vroeg in de ochtend namen we de bus vanuit Hanoi richting Ninh Binh.
Met een volledige dag voor de boeg begonnen we onze tocht in Trang An, waar we per boot door schilderachtige rivieren en grottenもっと詳しく
Dag 2 Ninh Binh

We begonnen de dag met een klim naar Hang Mua, waar we beloond werden met een adembenemend uitzicht en een draak.
Daarna verkenden we de Bich Dong-pagode, een tempel verscholen in de bergen.
Onzeもっと詳しく
Ninh Binh —> Phong Nha

Vandaag was een zeer rustig dagje. Een dagje gevuld met een busrit en plannen.
Nadat onze bus te laat aankwam, kwamen we rond 15-16u aan in Phong Nha. Dus veel stond er hierna niet meer op deもっと詳しく
Dag 2 Phong Nha

Vandaag ontdekte we enkele grotten in Phong Nha.
Onze eerste stop: de Paradise Cave. De langste droge grot in heel Zuid-Oost Azië en UNESCO-werelderfgoed.
Daarna waagden we ons aan de Dark Cave.もっと詳しく
Phong Nha —> Hue

Vandaag namen we de bus richting Hue.
Met wat vertraging kwamen we aan en gingen we opzoek naar eten. Daarna deden we nog een korte wandeling rondom ons verblijf.
Dag 2 Hué

Vandaag dompelden we ons onder in het stadje Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam.
Het werd al snel duidelijk dat we ons richting het zuiden aan het begeven zijn. Momenteel zijn weもっと詳しく
Huè —> Da Nang

Vandaag hebben we een keertje uitgeslapen. Na het uitslapen gingen we iets eten. In de namiddag stond een busrit naar Da Nang op de planning. In afwachting van deze busrit gingen we een cafeetjeもっと詳しく
Dag 2 Da Nang

We begonnen onze ochtend bij de Marble Mountains. We beklommen de VELE trappen die leidden naar grotten vol boeddhistische heiligdommen, met wierook die door de lucht zweefde en uitzichtpunten op deもっと詳しく
Dag 2 Da Lat

Vandaag deden we een Canyoning Tour bij de indrukwekkende Datanla watervallen. We namen deel aan 7 “challenges”.
Na een korte oefensessie op een 7 meter hoge wand begonnen we écht aan hetもっと詳しく
Da Nang —> Hoi an

Onze dag in Hoi an begon al vroeg… en pittig warm…. Volgens booking lag ons verblijf op een goeie kilometer van het centrum, maar na aankomst bleek dat toch eerder 3,3 km te zijn… Oeps. Om 8-9uもっと詳しく
Dag 2 Hoi An

Vandaag was het meer als pittig warm. Op 9u s’ochtens was het al 30 graden… Zweet was de rode draad in onze dag.
Onze dag begon in de “iconische” ronde kokosnootboten. We dobberde wat tussenもっと詳しく
Hoi An —> Da Lat

Onze dag begon met een ontspannende laatste fietstocht naar het centrum.
We pikten onze op maat gemaakte kleren op en slenterden daarna nog een laatste keer door de stad en over de markt.
Voor weもっと詳しく
Dag 1 Da Lat

Na een lange, onderbroken nacht op de bus, kwamen we rond 7u aan in Da Lat.
Gelukkig stond er iets unieks op het programma om ons wakker te schudden: het Crazy House. Een surrealistisch bouwwerk datもっと詳しく
Da Lat —> Mui Ne

Vandaag was een dag zonder wekker.
Toen we op gang kwamen, trokken we nog even de stad in voor een laatste wandeling in Da Lat. We bezochten een park dat we eerder hadden overgeslagen. Een park metもっと詳しく
Dag 1 Mui Ne

Onze dag begon vroeg, om 4u30 stonden we al paraat voor de zonsopgang bij de witte duinen. Met een quad reden we door de duinen, terwijl de eerste zonnestralen kwamen piepen.
Daarna trokken we naarもっと詳しく
Mui Ne —> Ho Chi Minh City

Na de busrit vanuit Mui Ne kwamen we aan in Ho Chi Minh City. Meteen voelden we het verschil: de drukte, de hoge flatgebouwen en de pakkende hitte deed ons niet twijfelen…. We waren in eenもっと詳しく
Dag 2 Ho Chi Minh City

Onze dag in Ho Chi Minh City begon met een bezoek aan het Independence Palace, ook wel het Reunification Palace genoemd. Dit gebouw speelde een belangrijke rol in de Vietnamese geschiedenis. Hetもっと詳しく
Dag 3 Ho Chi Minh City

Vandaag doken we letterlijk de geschiedenis in met een bezoek aan de Cu Chi-tunnels, een indrukwekkend ondergronds netwerk dat tijdens de Vietnamoorlog werd gebruikt door de Viet Cong. Deze smalleもっと詳しく
Dag 4 Ho Chi Minh City

Vandaag was een dag van “laatsten”:
Laatste “goodmorning Vietnam”
Laatste springrolls
Laatste banh mi
Laatste Vietnamese koffie
Laatste Vietnamese thee
Laatste Pho
Laatsteもっと詳しく
Ho Chi Minh City —> Kanazawa

Onze reisdag begon midden in de nacht. Om 00u45 namen we het vliegtuig van Vietnam richting Japan.
Met amper 2 à 3 uurtjes slaap kwamen we wat groggy aan…. Maar geen tijd om te bekomen, want onsもっと詳しく
Dag 2 Kanazawa

Van oude samoerai-wijken tot Japanse tuinen…
We begonnen onze dag in het Nagamachi District, een buurt uit het Edo-tijdperk. Een wijk met smalle straatjes en traditionele samoerai huizen.
Daarnaもっと詳しく
Kanazawa —> Nagano

Vandaag trokken we naar Nagano.
Na aankomst begon onze dag bij een lokaal restaurantje voor een lunch mealset. Verder ontdekte we de stad door onze wandeltochtjes.
Daarna stapten we richting deもっと詳しく
Dag 2 Nagano

Vandaag brachten we een bezoek aan het Jigokudani (snow) Monkey Park.
Onderweg naar het nationaal park konden we genieten van een sprookjesachtig uitzicht: een zee van lichtroze en witteもっと詳しく
Nagano —> Sendai

Vandaag trokken we verder oostwaarts.
Om in Sendai te geraken, moesten we overstappen in Tokio. Daar maakten we voor het eerst kennis met de doolhoven van trein- en metrostations. Gelukkig vonden weもっと詳しく
旅行者
Het is dus niet gelogen dat Tom 2 koppen groter is en Iris inmengt met de plaatselijke bevolking 🤔
旅行者😂😂
旅行者
Hebben ze dan ook op al die bomen WC geschreven?
旅行者De verf was op