Dag 1 Osaka

Onze dag in Osaka begon met een vleugje geschiedenis: een bezoek aan het Osaka Castle.
Daarna trokken we de stad in richting Ebisuhigashi, een levendige wijk vol neon, streetfood en retro vibes. HierRead more
Dag 3 Nara & Dag 2 Osaka

Onze dag begon vroeg… Om 00u00 opende het reservatiesysteem voor Osaka Expo. 3 dagen voor een bezoek aan de expo kan je reservaties maken bij de paviljoenen. Zo moet je minder lang in de rij staan.Read more
Dag 1 Kobe

Vandaag gingen we op dagtrip naar Kobe, een stad die zich uitstrekt langs de kust van de Baai van Osaka.
Onze eerste stop was de Kobe Port Tower, een iconisch bouwwerk met zijn kenmerkendeRead more
Dag 4 Nara

Om goed uitgerust te zijn voor de expo (wat een lange dag zal worden) en na de drukke dagen van de afgelopen week, besloten we een rustig dagje te houden.
Onze dag bestond uit de laatste JapanseRead more
Dag 1 Osaka expo

We brachten een dag door op de wereld Expo in Osaka.
Aangekomen met de trein waren we niet de enige bezoekers… na een uur in de rij staan konden we het terrein op. We bewonderden innovatie,Read more
Japan —> Singapore

Vaarwel Japan
Hellowww Singapore
Na een maand in Japan te hebben rondgetrokken, was het spijtig genoeg tijd om verder te trekken. Gelukkig konden we onze reis in Japan afsluiten zoals we zeRead more
Dag 1 Singapore

Na een korte nacht begonnen we onze eerste dag in Singapore rustig. We sliepen uit en trokken de stad in. Onze wandeling begon langs de Singapore River.
Van daaruit wandelden we verder richtingRead more
Dag 2 Singapore

Onze dag begon met een plan: het ArtScience Museum bezoeken was onze eerste activiteit. Helaas bleek de tentoonstelling die wij wouden bezoeken tijdelijk niet beschikbaar.
We besloten door teRead more
Singapore —> Kuala Lumpur

Vandaag staken we de grens over van Singapore naar Maleisië.
Wat een busrit van 5 uur moest zijn, werd een busrit van 8uur…. Naast de vertraging is de busrit en de gensovergang goed verlopen.Read more
Dag 2 Kuala Lumpur

Onze eerste stop van de dag was de iconische Batu Caves. De klim naar boven langs de kleurrijke trappen bleek minder erg te zijn als verwacht. We hebben al ergere trappen bewandeld 😉
Van daaruitRead more
Dag 3 Kuala Lumpur

Onze dag begon met de beste motivatie die er is: eten. In het hart van de stad doken we de Hutong Foodcourt in. Deze foodcourt is geen gewone foodcourt. Het is een zorgvuldig samengestelde verzamelingRead more
Dag 4 Kuala Lumpur

Vandaag dompelden we ons onder in het historische hart van Kuala Lumpur.
We begonnen de dag bij de River of Life, waar de samenvloeiing van de Gombak- en Klang-rivier met fonteinen en nevel. OverdagRead more
Kuala Lumpur —> Cameron Highlands

Vandaag was een reisdagje
We namen de bus richting de Cameron highlands. Hier gaan we de komende 2 dagen wandelen, wandelen en wandelen.
Gelukkig is het hier wat cooler dan in Kuala Lumpur.
Dag 2 Cameron Highlands

Vandaag wandelde we Jungle trail 10 en 6 richting de top van de Gunung Jasar.
We begonnen de dag met Jungle Trail 10, die ons langzaam maar zeker dieper de weelderige jungle in leidde. Deze bestondRead more
Dag 3 Cameron Highlands

Onze eerste stop van de dag was het BOH Heritage Tea Centre. We bezochten de theefabriek en leerden hoe de blaadjes geplukt, gerold en gedroogd worden. Hier genoten we van een tasje thee met uitzichtRead more
Cameron Highlands —> George Town

Vandaag namen we de bus van de Cameron highlands naar George Town, Penang.
Hier zullen we de komende dagen verblijven.
Verder stond er vandaag een nodig wasje op de planning. Dus de rest van deRead more
Dag 2 George Town

We begonnen onze dag met een stop bij Penang Famous Samosa, een piepklein kraampje dat trots een Michelin-vermelding draagt, en terecht. Krokant vanbuiten, heerlijk gekruid vanbinnen.
Daarna gingenRead more
Dag 3 George Town

Vandaag kwam ons dagje wat trager op gang. Door de hevige regen tijdens de voormiddag starte ons dag wat later.
Onze eerste stop was Hin Bus Depot, een voormalig busstation dat herbruikt wordt alsRead more
Dag 4 George Town

We begonnen onze dag op de markt, waar kraampjes vol verse kruiden, tropisch fruit en specerijen ons tegemoetkwamen.
Daarna was het tijd voor onze kookles. In een gezellige open keuken, onder leidingRead more
Dag 5 George Town

Door een ochtendstorm begon onze dag traag. Terwijl de regen tegen de ramen tikte, nipten we van onze koffie en wachtten we af tot het opklaarde.
In de vroege namiddag waagden we ons buiten enRead more
George Town —> Ipoh

Vandaag reisde we van George Town naar Ipoh. Wat een busrit van 2h moest zijn werd een busrit van bijna 4h…. Bij aankomst dropte we onze spullen in het hotel en gingen we vluchtig opzoek naarRead more
Dag 2 Ipoh

Onze dag begon bij de Sam Poh Tong Tempel. Een Chinese tempel gebouwd in een kalkstenen grot. Het is de oudste en belangrijkste grottempel in Ipoh. De grot die nu de tempelpoort is, werd in 1890Read more
Ipoh —> Malacca

Vandaag zijn we richting Malacca getrokken. We hadden een busrit van 5u voor de boeg.
Deze keer zijn we met maar 15-30 min vertraging aangekomen 🥳😂
De rest van de dag bestond uit avondeten enRead more
Dag 2 Malacca

Onze dag begon, met een duik in het koloniale verleden van Malacca. De stad is namelijk in vele verschillende handen geweest: Portugal, Engeland en Nederland. We begonnen bij de overblijfselen van ARead more
Malacca —> Singapore

De dag begon met de busrit van het Malacca naar Singapore. De rit over de grens verliep vlot, en voor we het wisten, stonden we opnieuw tussen de strak geordende straten en wolkenkrabbers van deRead more
Traveler
😘
TravelerBedankt voor de dagelijkse update … zeer ontspannend en fijn om te kunnen deconnecteren van het werk. 🤪